Laatste nieuws

Matchday on Friday! Lossing om 8.00 uur, goud & zilver

  • 16-8-2019

Ben gewoon met de dagen in de war! Wat wil je ook, op donderdagavond een vitesse vlucht inkorven welke op vrijdag gelost gaat worden. Het weer ziet er in ieder geval al behoorlijk uit. Bijzonder stil dat wel en er zijn ook nog geen duiven gelost.

Hopelijk gaat het startsein binnen niet al te lange tijd klinken zodat ze weer richting huis kunnen komen. We moeten eerst maar even geduld doen.

Het geduld wordt niet lang op de proef gesteld. De lossing staat gepland voor 8.00 uur. Mooie tijd bij rustig weer. Wat zullen de snelheden gaan doen vandaag is de vraag die ik mijzelf stel. De snelheden liggen tegenwoordig hoog uiteraard mede veroorzaakt door de staartwind.

Vandaag weinig wind vanuit zuid tot zuidwest begreep ik. Klokken tussen 9.50 uur en 10.00 uur moet gaan lukken.

Eigenlijk een tweetal minuutjes later dan ik ze verwacht had meldt hoog aan de lucht plotseling de eerste duif zich. Helaas komt direct daarop nummer twee ook zodat ze elkaar een tijdje ophouden. Kostbare tijd maar uiteindelijk vallen ze beiden op de klep om 9.52 uur.

De duif die als eerste aftikt is de NL16-665 "Frenkie Boy" doffer uit klz. Kannibaal x dochter Mr. Branco x Fijne Jackpot. Enkele seconden later gevolgd door de nestduivin NL17-122 uit Ouwekerk x Nico & Ivo van der Veen. Nummer drie wederom kort daarop is onze eerste getekende NL16-553 "Apollo".

Zoals het nu lijkt 1e en 2e gemelde in de club met de kantteking daarbij dat enkele leden niet kunnen melden vanwege werkverplichtingen. Alle begrip daarvoor overigens!

De uitslag tegen 503 duiven 1 op 3 gerekend:

1,2,10,2,44,45 enzovoort met totaal 22 van de 54 ingekorfde duiven op de uitslag. Onder de 54 duiven wel 21 taartjongen welke het wederom niet gemakkelijk hadden vandaag maar toch redelijk afkwamen.

Terug