Laatste nieuws

Moderne duivensport! Vanavond ingekorfd voor Deurne

  • 15-8-2019

Kijk dit zijn nu eens van die beslissingen waar je blij van wordt als duivenmelker. Anticiperen op de weersomstandigheden om toch een fatsoenlijke vlucht te kunnen hebben. Enig minpuntje is wat mij betreft nog steeds dat we niet op vrijdag inkorven en op zondag vliegen. Immers als we de site van onze sportcollega Maarten uit Urk lezen is het geen optie voor de principiële liefhebbers om hun duiven op zondag te laten vervoeren en te verzorgen. Wat mij betreft te gek voor woorden! Die arme dieren op Urk krijgen op de zondag NOOIT te eten is mijn conclusie als ik dit stukje tekst lees,kan en zal niet waar zijn toch zeker? Ik hoop dat ik het bij het verkeerde eind heb want anders is het natuurlijk niet best! Bah je zult als hulpbehoevende maar in een verzorgingstehuis op Urk wonen.......geen verzorging, geen maaltijd, geen wasbeurt. Ik kan mij er niets bij voorstellen. Oftewel het gaat mijn denkvermogen ver te boven.

Maar niet te veel bij stil blijven staan en op naar een statutenwijziging die het mogelijk maakt om op zaterdag te kunnen inkorven als de omstandigheden dit noodzakelijk maken althans. Want laten we wel zijn, lossen op zaterdag als het kan en pas naar de zondag als de zaterdag beslist geen optie is!

Maar goed, vanavond dus ingekorfd voor de natourvlucht vanaf Deurne. Afstand ruim 176 kilometer en een lossing op vrijdag. De jonge duiven worden zaterdagmiddag ingekorfd en op de maandag gelost zo is de planning althans.

Voor ons 54 duiven in de strijd. Oude duiven op nest (eitjes van enkele dagen oud) en nog eens 21 taartjongen. De oude duivinnen die het gehele jaar in de ren hebben gezeten zijn de afgelopen twee weken danig aan de tand gevoeld en hebben twee maal daags stevig moeten trainen. Afgelopen week nog een drietal keren afgericht tot en met Zwolle en nu dus voor het eerst in de container voor hun eerste natourvlucht.

De beide aangewezen duiven zijn twee doffers. De NL16-553 "Apollo" en de NL17-024 "Dirk". Hopelijk zijn ze snel genoeg terug om de puntjes in de wacht te slepen.

In de club door 15 leden totaal 503 duiven ingekorfd.

Morgen maar weer vlug terug!

Terug