Laatste nieuws

Met het schaamrood op de kaken, storm!

  • 10-8-2019

Een stevige woei! Nu al! Het was natuurlijk volledig de verwachting dus een verassing is het niet. Wat ook een beetje de verwachting was is een lossing om 7.00 uur. Helaas mag dat nog niet zo zijn, althans nog geen berichtgeving daarover.

Ik denk dat het inmiddels al niet meer hoeft ook trouwens, de windsnelheid gaat van dien aard worden dat lossen niet verantwoord lijkt. Althans ook dat is de...........verwachting.

Laten we hopen dat het straks gaat lukken en daar zullen we maar voor gaan duimen.

We hoefden gelukkig al niet zo lang te duimen want de lossing is inmiddels geweest of aanstaande. Chimay om 7.30 uur en Gennep om 7.10 uur. Gejaagd door de wind dat wordt het zeker voor het overige prima weer.

 

Van achter kiek ie un koe in de kont is een uitspraak die we hier in de Stellingwerven nogal eens bezigen. En eigenlijk is dat wat ons betreft vandaag ook weer helemaal van toepassing. Met het schaamrood op de kaken heb ik boven dit stukje tekst gezet. Ik bedoel er mee, wat zijn we toch weer dom geweest om de onervaren jonge duiven in te korven onder deze omstandigheden.

Ook (voor de eerste keer dit jaar) een beetje teleurgesteld in de lossingscommissie deze keer, weet wel het is niet eenvoudig om het goed te doen, maar morgen waren de omstandigheden voor de zeer vele onervaren jonge duiven zeer waarschijnlijk duizend keer beter geweest. Misschien ook wel een beetje teleurgesteld in de organisatie. We hadden namelijk niet op vrijdag maar op zaterdag in moeten korven. Even schijt aan de statuten van onze afdeling maar de duif op één! Dit zal toch snel anders geregeld moeten worden want we gaan er nog vaak mee te maken krijgen denk ik.

En dan de vluchten, niet top, niet super, maar prima mee te leven zoals het nu lijkt.

De eerste vanaf Gennep meldde zich om 8.29 uur en schoot na een klein rondje rap naar binnen. Het was de NL18-229 uit Zn. Nieuwe Olympiade x Zus Juliette van Gebr.Homma welke als eerste aftikte. Een paar minuten later gevolgd door onze eerste getekende NL16-553 "Apollo". Het vervolg is redelijk maar zeker niet spectaculair. Wel alle oude duiven thuis gelukkig.

Overigens de eerste duif van vandaag NL18-229 heeft dit jaar slechts twaal keer de mand gezien en ook slechts 5 schamele staartprijsjes gewonnen. Zo zien we maar weer dat van de wind af er veel kan gebeuren. Onze beste jaarling qua kopprijzen tot nog toe (5 x top tien in de club dit jaar)  kwam als allerlaatste ongeveer 5 uren na de eerste!

De taartjongen hebben het een stuk lastiger. Hiervan rond de klok van 14.00 uur totaal 9 van de 22 thuis.

De overwinning gaat naar Auke Klooster die tevens de snelste van de afdeling heeft vandaag. Een geweldige opsteker voor Auke en de vereniging natuurlijk. Gefeliciteerd!!

En dan Chimay, aanmerkelijk later dan verwacht dat zeker, maar om 10.55 uur is het onze tweede getekende NL19-816 uit Zoon Reza x Anouk van Gebr. Homma x Gea die naar binnen schiet. Erg blij mee, een pracht van een jonge duif ook! Vervolgens duurt het totaal 10 minuten voordat we onze 5 prijsduiven in het klokje hebben.

Blijkt maar weer dat de jongen van ons niet kunnen drinken in de auto. Wat een dorst! Verschrikkelijk zelfs. Eigen schuld natuurlijk geen energie gestoken in het leren drinken in de mand en dat mogen we ons best aanrekenen.

De uitslagen beiden 1 op 4 gerekend:

Gennep tegen 487 duiven:

10,25,32,56 enzovoort met totaal 14 van de 40 op de uitslag (14 van de 18 ouden die mee waren, geen enkele taartjong op de uitslag)

Chimay tegen 179 duiven:

7,15,17,28,34 enzovoort met totaal 10 van de 45 op de uitslag.

Terug