Laatste nieuws

Den Bosch en Vierzon. Slechte vlucht, goede vlucht!

  • 3-8-2019

Twee vluchten wederom. De mooie vitessevlucht vanaf 's Hertogenbosch en dan nog het vluchtje uit Vierzon. Beetje vreemd om het zo weg te schrijven eigenlijk. Maar voelt wel een beetje zo. Vierzon lijkt net zo'n trainingsvlucht te zijn waar iedereen een paar duiven op heeft ingekorfd om nog maar een vlucht te hebben. Zou eigenlijk andersom moeten zijn maar wat is nu toch een afdelingsvlucht van rond de 1.200 duiven. Met alle respect maar zou niet mogen kunnen eigenlijk. De afstand daarentegen liegt er niet om en dan is het toch wel een beetje zuur dat er straks een glorieuze winnaar is die een eerste heeft van 1.200 duiven........hmmmmmm begint al aardig op overnachtspel te lijken.

Den Bosch is dan weer een groepslossing maar dan altijd nog met enkele duizenden duiven en dat spreekt wel een beetje meer aan. Zal een heel getrek en geduw worden in het peloton om daar de kop te kunnen pakken maar we gaan het zien.

Wat tot nog toe bekend is, is het feit dat Vierzon gelost is om 7.45 uur. Dat wordt de nodige uren vliegen voor de beestjes. Als we rond de klok van 18.30 uur ééntje in de klok hebben dan denk ik dat we niet mogen klagen. Kunnen we ook nog net om 19.00 uur afslaan en dat zou ook wel aardig zijn. Echter het kan ook zo maar een klein uurtje later worden voordat ze arriveren.

Den Bosch is helaas nog wachten, de bewolking blijkt nog te dik te zijn.

Inmiddels is ook Den Bosch gelost. Om 8.45 uur klonk daar het startsein voor de terugreis. De bewolking is nog vrij stevig hier in Donkerbroek maar de omstandigheden lijken verder goed.

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 10.40 uur en 10.50 uur.

Ai ai ai dat was lang wachten op een vluchtje van 157 kilometer! Betekende al niet veel goeds en dat konden we uiteraard reeds aflezen van de meldlijst. Moeizaam hoor, uiterst moeizaam zelfs.

Behoorlijk later dan verwacht komt er vanuit het noorden plots een duif boven het hok draaien. Na de nodige rondjes te draaien valt hij op de spoetnik en gelijk door het oude duiven hok in. Een oude duif denk je dan maar niets was minder waar, het betrof onze NL19-804 blauw band doffer uit Adonis x NL18-080 welke om 11.14 uur de verlossende piep liet klinken. Een jonge doffer op eitjes! Toch motivatie blijkbaar.

Vervolgens is het lang wachten op de volgende duiven. Het zijn overigens wel de jongen die weer als eerste aan de bel trekken. Lang verhaal kort, we zijn 15 minuten bezig voor 7 puntenduiven en dat is niet goed.

Pluspunt is wel dat de jongen prima doorvallen zodat er op dit moment nog slechts een paar onderweg zijn. Rond 14.45 uur was ook de laatste zowaar present en kon het klepje dicht!

En dan de dagfondvlucht vanaf Vierzon, 709 kilometer. Wederom lang wachten, enkele kopduiven in de afdeling maar ze vallen niet snel door. Al de nodige loopjes gemaakt door de weilanden om ons heen (oei wat is het toch gort droog trouwens!). Dolf en Henrie bij de buren op de bbq. Enkele overtrekkende duiven gezien waar trouwens bijzonder weinig snelheid op zat.

Plots hoor ik vanuit de tuin van de buren Henrie roepen daar komt ie! En ja hoor met een grote snelheid is daar onze eerste getekende NL18-055 "Joke" die om 18.49 uur de bevrijdende piep laat klinken. Wat een aankomst trouwens en dan ook nog eens heel netjes op tijd, echt weer eentje van het kaliber BAM op de klep! Helaas net te laat voor de top tien maar mooi kort daarop toch geclasseerd. De snelheid bedroeg 1.069 mpm.

Acht minuten later meldt de tweede getekende NL17-210 zich. Het betekent in de club een mooie één en twee.

Ja en als je dit vooraf gevraagd had dan werd dat in de verste verte niet verwacht. Als je van te voren had gevraagd waar heb je het vertrouwen in van de zeven ingekorfde duiven dan waren dat wel degelijk de twee die vandaag voor het goud en zilver zorgen. Kortom zo zijn we weer een ervaring rijker en blijkt maar eens te meer dat we het vooraf totaal niet kunnen voorspellen. Overigens in het NIC te Noordwolde een mooie 2e en 3e plaats.

De uitslag van Den Bosch in de club tegen  567 duiven:

13,36,37,68,69 enz. oftewel uitermate teleurstellend en ook zeker niet verwacht. Totaal 21 van de 65 op de uitslag. Deze valt toch wel degelijk in de categorie bagger!

Uitslag Vervins in de club tegen 45 duiven:

1,2,6,9 met dus 4 van de 7 duiven op de uitslag.

In het NIC Noordwolde tegen 107 duiven werd het:

2,3,13,25 en eveneens 4 van de 7 op de uitslag.

Terug