Laatste nieuws

Training Urker carpool

  • 31-7-2019

Wat bij Theo Pander kan, moet ook hier kunnen dacht ik gisteren. Vanmorgen vroeg vertrokken richting Almere om duiven te halen voor een klant. Een mooie gelegenheid om de jonge en oude duiven mee te nemen voor een trainingsvluchtje. Moest gelijk denken aan de Urker carpool plaats waar Theo zo vaak over schrijft.

Mooi weer, lekker windje dus vanmorgen om 6.50 uur gelost. Om 7.30 uur 7 oude duiven en 4 minuten later de resterende koppel en alles thuis. Mooi trainingkje van rond de 55 kilometer en even weer het gevoel van uit de mand  naar huis. Ach voor wat het allemaal waard is trouwens. Denk dat de baasjes er een beter gevoel aan over houden dan de duiven trouwens.

Het wordt overigens geen Bourges maar Vierzon. Volgens mij een kilometer of drie korter en dus rond de 710 kilometer. Was vanmorgen in IJzendijke (provincie Zeeland) en hoorde daar de afstand. Tja een nationale vlucht, mooi hoor maar wat mij betreft de grootst denkbare flauwekul. Hoop hem ooit nog eens te winnen om vervolgens nog eens haarfijn mijn zegje daarover te kunnen doen. Zal er wel nooit van komen helaas.

De training van de oude duiven is trouwens nog steeds buitengewoon. Heeft met het warme weer wel een kleine dip gehad maar de afgelopen dagen weer optimaal. Maar ook daarvan moeten we zeggen voor wat het allemaal waard is.

Vandaag tevens besloten om de taartjongen niet in te korven voor Den Bosch. Lossingsplaats staat mij niet aan, een beetje vreemd ook om hier naar toe te gaan. Zeker met jonge duiven in de auto. Den Bosch is voor ons volgens mij 158 kilometer en een weekje later Gennep 150 kilometer. Oftewel een weekje wachten op het debuut van de taartjongen.

Vanmiddag nog twee jongen opgehaald bij Willem Buurstra. Twee ingeteelde jongen van zijn kweekfonomeen Storm. Uit zoon Storm maal dochter Storm. Bedankt Willem, ik ben er bijzonder blij mee.

Nog een dagje werken en dan op naar de vakantie, eindelijk weer eens zelf meehelpen duiven verzorgen en dat is ook wel weer eens fijn om te mogen doen.

Terug