Laatste nieuws

Midfond kampioen samenspel E afdeling Friesland on- en aangewezen

  • 30-7-2019

De midfond is dit jaar wel bijzonder goed verlopen bij ons. Een paar vluchten met kopprijzen en ook intertekst en zelfs teletekst noteringen vielen ons ten deel. Het heeft uiteindelijk geresulteerd in het kampioenschap midfond van samenspel E afdeling Friesland '96, dit zowel onaangewezen als aangewezen. Toch altijd mooi werk waar we bijzonder blij mee zijn.

Kers op de taart hierbij ook nog eens dat onze NL18-1427072 jaarling doffer gekroond is tot midfond duifkampioen rayon Frisia Oost. Een pracht prestatie neergezet door een pracht doffer. Een doffer van een uitstekende komaf, u komt de Gebr. Homma en Henk Scheffel tegen. Beoordeel de stamboom eens door op het ringnummer te klikken.

En vervolgens na een vrij weekend gaan we weer verder met het programma. Donderdagavond Bourges inkorven en vrijdagavond Den Bosch inkorven. Naar Bourges zullen er een stuk of 5 of 6 gaan is de verwachting, overigens verwachtingen ten aanzien van het resultaat op deze vlucht zijn er niet echt.

Naar Den Bosch zullen we zeer waarschijnlijk de jonge duiven als ook de taartjongen inkorven. Uiteraard aangevuld met enkele oude duiven. Kan een mooi koppeltje worden zo.

Tja en dan de verliezen die er nog steeds geleden worden, zeker nu ook de jongen en de latere jongen worden opgeleerd bij diverse liefhebbers. Wat een probleem toch telkens weer, het lijkt niet te stoppen. Ook de resultaten op de overnachtvluchten is nu niet bepaald om vrolijk van te worden.

Ze kunnen prima tegen de hoge temperaturen "schreeuwen" we soms van de daken dacht ik vanmiddag onderweg in de auto nog toen ik een paar duiven in Brabant had afgeleverd bij liefhebbers die hun hokken ook al bijna leeg hadden. Ja dacht ik ze kunnen prima tegen de warmte, dat is ook zo toch? Althans die visie heb ik en met mij zeer vele collega liefhebbers wel altlijd gehad.

Maar zou het eigenlijk nog wel zo zijn? Die temperatuur alleen is het struikelblok vast niet maar in combinatie met een ander klimaat, straling enzovoort kon het wel eens zo zijn dat onze duiven helemaal niet zo prima meer kunnen tegen de warmte. Ik denk dat we het in die combinatie moeten zoeken dat wer zoveel duiven achter blijven.

O ja natuurlijk, ik voel hem al aankomen. We kweken veel meer rotzooi, ze zijn niet gezond, ze zijn niet dit en ze zijn niet dat. Ja kan en is ook een onderdeel van. Maar ga mij niet vertellen dat bij al die lege hokken de duiven niet gezond waren. Ga mij ook niet vertellen dat we helemaal geen duiven meer kweken die met fatsoen de hokken niet meer kunnen bereiken. Allemaal flauwekul uitzonderingen daar gelaten.

Het kon de komende jaren nog wel eens lastig duivenhouden gaan worden.

Terug