Laatste nieuws

Na een dagje uitstel Chateaudun gelost om 7.15 uur

  • 21-7-2019

Een dagje later en zowaar hebben we inderdaad het verwachte mooie weer! De duiven in Chateaudun zijn gelost om 7.15 uur. Wind in Frankrijk noordwest en later draaiend naar zuid tot zuidwest kracht 2 tot 3.

Als de omstandigheden zijn zoals ze momenteel in Friesland zijn kan het een mooie vlucht worden. Laten we hopen dat ze geen vreemde zaken tegen komen onderweg. Een keertje iets gemakkelijker mag ook wel zullen we maar denken. Daarbij mogen we niet vergeten dat het altijd nog zo'n slordige 650 kilometers zijn!

Voor de verwachte aankomsttijd zie hieronder. Ik durf er echt niets meer van te zeggen momenteel.

De aankomst van de eerste duif gemist helaas. Was net binnen achter de computer om de eerste meldingen van collega liefhebbers op internet te zetten en compagnon Dolf was net binnen om voor de catering te zorgen. Gelukkig hadden we een drietal dames welke de wacht hielden en daar was zowaar onze 2e getekende jaarling duivin NL18-055 om 15.39 uur geklokt. Snelheid 1.286 mpm.

Erg blij met deze duif die het nog netjes gedaan heeft qua classering. Het verdere verloop was hier niet goed. Des te blijer met de eerste duif!

De uitslag tegen 27 duiven (!): 5 oftewel 1 van de 7 op de uitslag.

Resumé een teleurstellend weekend. Dat geldt eigenlijk voor alle drie de vluchten. Vooraf zeker met de nodige verwachtingen ingekorfd. Met name de dagfondduiven waren bijzonder goed bij inkorving, eigenlijk nog niet eerder dit seizoen zo ingekorfd. Ze hebben het helaas niet kunnen brengen tijdens de vluchten. Opvallend ook weer wel is dat juist de dagfondduiven in een uitstekende conditie teruggekomen zijn. Een pluim op de hoed van de convoyage is zeker op zijn plaats. Je kan ze bij wijze van spreken zo morgen weer inkorven en dat zegt toch wel iets.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Terug