Laatste nieuws

Toch nog los! Biergies oud en jong 12.40 uur. Draak van een vlucht!

  • 20-7-2019

Tja en dan gaan ze er alsnog uit! Weet niet zo goed wat ik er mee moet dus laten we maar rustig afwachten hoe het zal aflopen. Had natuurlijk gehoopt op een lossing op de zondag onder "normale" omstandigheden. En dit niet voor de competitie, een mooie uitslag of wat ook maar. Maar wel voor een keer een normale vlucht voor de jonge duiven. Die beestjes kennen niet eens normale omstandigheden zelfs!

Maar goed, gelost om 12.40 uur in Biergies. Afstand 277 kilometer en een zuid tot zuidwesten wind. Buien onderweg en een harde wind achter. Als ze de keus maken om aan de goede kant van het IJsselmeer te blijven dan zal het vast wel goed komen.

Wat te verwachten van de snelheden? Ze zullen hoog zijn, de mannen en vrouwen in het hoge noorden kunnen de champagne vast klaar zetten! Klokken tussen 14.55 uur en 15.20 uur moet toch lukken zou je denken.

Ik betwijfel of er veel te genieten valt vandaag als het gaat om de aankomsten maar hou ze in ieder geval in de gaten!

Nou inderdaad, weinig genoten van de aankomsten vandaag. Mijn voorgevoel qua verloop kwam 100% uit. Een draak van een vlucht is het geworden en dat was ook wel te verwachten eigenlijk. Te veel storing in de lucht, een wind met ook nog eens een slag "oost" er in, buien, late lossing, ja dan hoef je geen hogere wiskunde geleerd te hebben om te bedenken dat het allemaal nog wel eens tegen kon vallen. Dit gold natuurlijk voor de jonge duiven, de oude duiven weten blijkbaar beter om te gaan met deze omstandigheden. Bij de ouden dan ook geen verliezen, bij de jongen des te meer.

Kortom gewikt en gewogen en wat mij betreft totaal verkeerd gegokt en achteraf zeer jammer dat er net gewacht is tot morgen met lossen. Maar ja ook hier geldt "van achter kiek ie un koe in de kont".................

De aankomsten heb ik niet meer helder op het netvlies. De eerst aankomende duif was echter wel een jong. Onze NL19-818 kleinkind Storm van Willem Buurstra tikte als eerste af om 15.33 uur hetgeen een snelheid van precies 1.600 mpm opleverde. Vervolgens duurt het maar liefst 36 minuten eer de vijf prijsduiven in het klokkie zitten.

Bij de oude duiven was het onze Apollo NL16-553 die om 15.35 uur het EC liet piepen. Zijn snelheid bedroeg 1.582 mpm.

De uitslagen alle twee 1 op 3 gerekend:

Jong: 3,10,23,27,40,43,44,45 enz met totaal 11 van de 50 op de uitslag

Oud: 7,11,12,21 enz met totaal 6 van de 15 op de uitslag

Wel hebben we de voor ons niet onbelangrijke vitesse titel weer te pakken. Toch wel heel erg blij mee en het vergoed ook wel het één en ander.

Morgen Chateaudun, hopelijk een beter verloop!

Terug