Laatste nieuws

Het gekloot is weer begonnen. Wachten op de lift! Arlon los om 12.00 uur jong om 12.10 uur

  • 13-7-2019

Wat is het de laatste weken toch een strijd om mooi fatsoenlijk en op tijd te kunnen lossen. Grijs weer hier in Donkerbroek en elders blijkt dat niet of nauwelijks anders te zijn.

Het wachten is op de lift die de laaghangende bewolking meeneemt naar boven. Dit valt te lezen op de website van onze afdeling. Laten we hopen dat die lift heel snel komt zodat er gelost kan worden.

De lift bleef steken zullen we we maar zeggen. Maar gelukkig was hij nog net op tijd en is Arlon gelost om 12.00 uur. De wind komt hoofdzakelijk uit noord tot noordwest. Betekent dus dat ze aan de bak moeten. Het weer lijkt mij overigens niet goed ook al is het natuurlijk wel goed te begrijpen dat ze gelost zijn laat dat vooral duidelijk zijn. De junioren zullen het lastig krijgen vanmiddag als ze gelost worden. De oude duiven daarentegen zullen fluitend huiswaarts keren is mijn inschatting.

De jonge duiven in Heusden-Zolder zijn gelost om 12.10 uur. Zoals ik al aangaf zal een bijzonder stroef verloop worden veroorzaakt door het weer. Ben zeer benieuwd!

De aankomsttijden? Geen idee, werkelijk geen idee! Zie hieronder de schema's en maak uw keuze!

Later dan verwacht maar blij hem te zien meldt zich toch nog plots de eerste jonge duif zich. Twee kleine rondjes en vervolgens op de antenne om geklokt te worden om 15.48 uur. Het is onze eerste getekende NL19-814 uit zoon Euroboy Comb. Kroesen x Sjan welke verantwoordelijk is voor de eerste verlossende piep van het EC. Redelijk kort daarop valt nummer twee wanneer het maar tergend langzaam door gaat. Het duurt maar liefst 15 minuten voordat we onze 5 prijsduiven in de klok hebben.

Achteraf blijkt het maar liefst vijf kwartier te duren voordat de prijsduiven in de club aanwezig zijn. Een wel heel matige vlucht dus.

De overwinning gaat naar Meindert de Jong. Van harte met dit mooie resultaat!

Eigenlijk precies op het moment dat we de eerste duif verwachten draait daar onze NL18-107 uit "822" Comb Heesen keer Gea boven het hok om geklokt te worden om 17.24 uur. Een minuutje later gevolgd door de NL17-024 "Dirk" tevens eerste getekende. Na melding blijken het twee mooie kopduiven in de afdeling te zijn waarbij de eerste duif op plaats 9 is geëindigd en de tweede duif op plaats 11. Onze tweede duif NL17-024 "Dirk" is hiermee aan zijn tweede kopprijs in een paar weken tijd toe. Na eerst een 6e op Rethel te hebben gewonnen nu dus een 11e vanaf Arlon, topduif!

De overwinning, tevens in de gehele afdeling, is voor Harm van Dijk. Super gedaan Harm, gefeliciteerd!

De uitslagen:

Heusden-Zolder jong tegen 231 duiven: 8,10,14,19,21,30 enz. met totaal 16 van de 45 op de uitslag.

Arlon oude duiven tegen 195 duiven: 2,3,20,23,24 enz. met totaal 10 van de 15 op de uitslag.

Terug