Laatste nieuws

Het is toch wat, Lorris en Deurne uitgesteld!

  • 6-7-2019

Je zou waarachtig kleurkanaries gaan kweken zo langzamerhand. Dat verrekte weer zit onze mooie duivensport zo langzamerhand steeds meer en meer dwars.

Lorris is reeds uitgesteld naar de zondag en als we mogen geloven dat er code rood is afgegeven dan zou het niet meer dan logisch zijn dat ook Deurne vandaag niet doorgaat. Nu hadden we in vroegere jaren de afspraak dat de jonge duiven dan richting huis werden gereden maar ik heb geen enkel idee hoe het protocol tegenwoordig is.

Kon ook van Barcelona nog geen enkele melding vinden en die zouden nu toch in Frankrijk wel moeten vallen lijkt mij, de snelheid daar gaat al mooi oder de 1000 mpm.

Ook de vitesse vlucht vanaf Deurne is uitgesteld. Bijzonder jammer natuurlijk maar als er één beslissing terecht is dan is het deze wel! Als er daadwerkelijk sprake is van een koufront dan kan je het schudden namelijk. We hebben er wel een paar voorbeelden van vanuit het verleden zelfs. Dat soort vluchten lopen veelal katastrofaal af zelfs.

Ik vergeet nooit de woorden van onze voorzitter van de afdeling van weleer Eibert Veenstra. Koufront Henk zei hij dan, pas op voor een koufront. Dot kin net! En Grote Eibert was toch één van de drie cowboys van weleer!

Morgen nieuwe ronde nieuwe kansen!

Terug