Laatste nieuws

Mooie training vanaf Deventer

  • 2-7-2019

Gisteravond de van afgelopen weekend thuisblijvende oude duiven ingekorfd in Noordwolde voor een trainingsvluchtje vanaf Deventer, 85 kilometer.

De omstandigheden waren werkelijk ideaal (ogenschijnlijk in ieder geval) zodat ze mooi op tijd gelost kon worden. Het startsein voor de groep Groen klonk om 8.15 uur.

De 3 doffers en 9 duivinnen kwamen mooi rap naar huis zodat uit dit koppeltje duiven onze duiven gezocht kunnen worden om de reis naar Lorris te maken.

De jonge duiven hebben we tot nog toe niet weer in de mand gehad. Rust en training bij huis is voor ons even het devies. Ze hebben wat meegemaakt de afgelopen weken en we zitten er niet op te wachten om de diertjes nu al over de kop te jagen. Tja het is een gedachte gang voor wat het waard is.

Morgen proberen we nog een klein trainingsvluchtje voor het vertrouwen in te plannen en dan mogen ze vrijdag de mand weer in.

Van de eerste vlucht, mede na opgave van een aantal jongen, zijn er uiteindelijk zes achtergebleven van de 80. Hierbij tevens aangetekend dat er twee doodgevonden zijn aan de kant van de weg.

Vanmorgen nog even bij de lossingsplaats in Deventer langsgereden. Het lag er keurig bij! We mogen er vast wel eens weer komen.

Terug