Laatste nieuws

Kippenvel vanmorgen! Mooie vroege lossing! Domme baasjes.

  • 29-6-2019

Brrrr kom je buiten rond de klok van 7.00 uur krijg je spontaan kippenvel op je blote armen. Het is fris! Het eerste dat er door mijn hoofd schoot als ze nu maar los mogen vanwege de lage temperaturen maar zo bont wordt het gelukkig niet gemaakt.

In tegendeel zelfs een supermooie vroege lossing vanmorgen en dat is maar goed ook lijkt mij want dat kippenvel moment zal wel niet zo lang duren vandaag als we de voorspellingen mogen geloven.

Om 6.30 uur zijn ze gelost en ze hadden een supersnel vertrek zo is de berichtgeving. Ben er blij mee, kan er in ieder geval nog een paar uren gevlogen worden zonder ook maar enige hinder te ondervinden van de warmte.

Wat gaat de snelheid doen vandaag? De wind is oost tot zuid oost op enkele plaatsen. Ze zullen toch ergens tussen de 1.200 mpm en 1.300 mpm moeten kunnen halen.

Klokken tussen 11.00 uur en 11.20 uur denk ik.

Geniet er van vandaag, het zal een mooi schouwspel worden afgezet tegen een strak blauwe lucht en geen kippenvel maar zweetdruppels. Als we tijdens de aankomsten nog kippenvel kunnen produceren in de warmte dan zit het goed voor vandaag!

Helaas geen kippenvel vandaag, wel lang wachten ja heel erg lang wachten. En dan weet je het dat je aan de beurt bent zo ook hier. Ruim 24 minuten achter de eerste zitten op een loopje van 356 kilometer is heel veel te veel van het goede. Dan ook nog eens ruim 20 minuten bezig zijn om de drie prijsduiven te pakken en dan is een optelsom snel gemaakt.

Als parels ingekorfd, wat was het ook al weer waard? Helemaal nul komma nul dus.

Onze eerste duif arriveert vanuit de westkant om 11.35 uur. Het is een duivin de NL16-663 kleindochter Euro. Snelheid 1.166,7 mpm. Het verloop is bagger en nu om 13.15 uur slecht 9 van de 20 op appèl.

Achteraf denk ik altijd met dit soort vluchten hoe dom konden we zijn. Gewoon laten zitten was de beste optie geweest.

Uithuilen en opnieuw beginnen, of........

De uitslag tegen 134 duiven 1 op 3 gerekend: 11,20,22,24,27 enzovoort met totaal 9 van de 20 op de uitslag.

Helaas nog 7 vacatures te betreuren, voor mij totaal onbegrijpelijk maar wel de realiteit.

Rest te vermelden dat de overwinning vandaag wordt opgeëist door Harm van Dijk. Een mooie vroege duif, van harte gefeliciteerd hiermee!

Terug