Laatste nieuws

Geen jonge duivenvlucht, oude duiven naar Chimay

  • 28-6-2019

De jonge duivenvlucht is afgelast. Velen wisten het dinsdag overdag al te vertellen maar toen bleek het besluit nog allerminst genomen te zijn. Gelukkig, althans dat is zoals wij het ervaren, heeft men ingezien dat het niet verantwoord is om de jonge duiven te lossen op de hete zaterdag.

De oude duiven hadden afgelopen donderdag ingekorfd moeten worden voor Rethel. Dit is eveneens aangepast ten voordele van onze trouwe gevleugelde vrienden. Dus niet op donderdag maar op vrijdagavond ingekorfd en geen 420 kilometer maar 356 kilometer oftewel geen Rethel maar Chimay.

Vanavond dus ingekord, 20 in getal waarvan 13 doffers en 7 duivinnen. Wat het allemaal waard is dat weten we niet maar ze zijn in ieder geval in optima forma in de mand gegaan. We waren er een beetje stil van zelfs. Maar nogmaals het zegt helaas helemaal niets, zoveel ervaring hebben we inmiddels wel.

De beide aangewezen duiven zijn twee nestzusjes. De NL17-272 "Lieke" en de NL17-273 "Vivianne". Beiden kunnen goed uit de voeten met de verwachte omstandigheden ook als onze Naomie mogelijk een dame die ook nog wel eens kan verassen.

In de club door 8 liefhebbers totaal 134 duiven ingekorfd. Ik denk bijna een dieptepunt op de midfond.

Vanavond nog een jonge duif opgehaald uit het centraal hok in Heerenveen. Ziet er uitstekend uit, mankeert niets aan en ogenschijnlijk in een puike conditie. Wat voor pannenkoek van een liefhebber kan je zijn denk ik dan om zo'n beestje niet rechtstreeks door te melden aan de eigenaar, in dit geval ons persoontje. Kan mij daar behoorlijk over opwinden maar het helpt natuurlijk niet zo veel. Het plegen van een telefoontje kost blijkbaar meer energie dan het wegbrengen van een duif naar een Centraal Hok. Overigens niets ten nadele van de centrale hokken natuurlijk, zij voldoen in een enorme behoefte zo blijkt.

Hoe het ook allemaal gaan mag laten we hopen dat we duiven morgen weer vlug terug hebben.

Terug