Laatste nieuws

Auxerre!

  • 20-6-2019

De derde dagfond vlucht staat op het menu. Tijdens de afgelopen voorjaarsvergadering reeds ingeschat dat we te weinig deelnemers zouden hebben (minimaal 7 inkorvende leden) voor dit soort vluchten dus ons niet aangemeld als NIC (nationaal inkorf centrum).

En die inschatting bleek een juiste te zijn. Totaal 6 leden zijn richting Noordwolde getogen om daar de duiven in te korven. Ik meen in totaal 58 stuks van De Griffioen.

Voor ons zijn er 10 dappere strijders ingekorfd. Totaal 3 doffers en dus 7 duivinnen. Op zich stonden de duiven er wel goed op maar dat zegt mij voor dit soort vluchten nooit zoveel. Het gaat er om hoe ze er zaterdagmorgen voor staan en hoe ze op dat moment in hun velletje zitten.

De beide aangewezen duiven zijn broer en zus te weten de NL18-060 doffer en de NL18-108 duivin (taartjong),beiden uit zoon Blue Star (Comb. Heesen) x Gea.

Auxerre is voor onze duiven ruim 609 kilometer vliegen, althans als ze de meest korte route gaan afleggen naar het thuishok. Met een noord oosten wind betekend dit een behoorlijke opgave voor de beestjes. We zullen voor ze duimen.

Morgen inkorven voor de vitesse vlucht en tevens eerste officiële jonge duiven vlucht van dit seizoen. De plaats van lossing zal Kalkar worden hetgeen een afstand van rond de 138 kilometer is.

Terug