Laatste nieuws

Rethel een dag later gelost om 8.15 uur. Mooie vroege duif

  • 16-6-2019

Gelukkig konden de duiven er vanmorgen op een mooie tijd uit. Om 8.15 ur heeft het startsein geklonken in het noord Franse Rethel. Een gezamenlijke lossing van afdeling 10 en afdeling 11. Het is mooi, het moet ook, het kan straks ook niet anders maar of ik er nu om zit te springen? Samenwerken, schaalvergroting, éénwording, fusie dat zijn de woorden tegenwoordig. Nogmaals het kan hoogstwaarschijnlijk niet anders maar er zijn er maar zelden beter van geworden. Genoeg hierover, het is overigens wel de reden dat ik beslist niet in de commissie Samen zitting wilde nemen. Mijn inbreng zou niet objectief geweest zijn en dat frustreerd het proces alleen maar.

Dan de duiven, daar draait het uiteindelijk allemaal om, gelost om 8.15 uur bij een zuid tot zuidwesten wind. Hier in Donkerbroek rond de klok van 9.00 uur eveneens een zuid tot zuidwesten wind kracht 2 tot 3. Ze zullen het vrij eenvoudig hebben vandaag waarbij de snelheden ergens tussen de 1.500 mpm en 1.600 mpm uitkomen.

Verwachte aankomsttijd tussen 12.30 uur en 12.50 uur.

Tja geniet van de aankomsten.........potverdrie staat er ééntje voor het hok op 1 meter van de klep en de ander kijkt voor de 500e keer op de klok of die nog goed loopt en terwijl je kijkt hoor je een piep! Roep ik tegen compaan Dolf wat is dat? Wat is wat? krijg ik als antwoord ja en dan zien we nog net het puntje van de staart in het hok verdwijnen van onze NL17-024 "Dirk".

Oftewel niet zien aankomen en dat is dik balen maar wel mooi op tijd en dat is dik genieten natuurlijk. Hij moet vanuit het oosten zijn gekomen en dat kan ook bijna niet anders met dit soort lossingen. Geklokt om 12.17 uur is het dus onze twee jarige weduwnaar NL17-024 "Dirk" welke als eerste aftikt. Snelheid precies 1.690 mpm.

En ja als dan vandaag de 16e juni je kleinzoon Dirk jarig is dan is een naam voor een winnende duif niet zo moeilijk te vinden. De "024" gaat in het vervolg als Dirk door zijn duivenleventje!

Het verdere verloop is zeker niet super snel waarbij het ons opvalt dat we geen één duif zien overtrekken of in de verte zien gaan. Toch vreemd terwijl er zoveel duiven richting het noorden moeten.

Gelukkig kon mooi op tijd het klepje dicht en dus alles thuis.

Uitslag in de vereniging tegen 266 duiven 1 op 4 gerekend: 1,7,8,25,26 enzovoort met toaal 8 van de 20 op de uitslag.

In de afdeling tegen ruim 9.000 duiven zal het een mooie 6e plek gaan worden zoals het nu lijkt.

Terug