Laatste nieuws

Een dag later, mooie vroege lossingen.Matig verloop Gennep en Sens

  • 9-6-2019

We zijn inmiddels al weer zondag 9 juni, na een duivenloze zaterdag inmiddels twee mooie vroege lossingen. Het weer is ook een stuk rustiger geworden gelukkig zodat het voor mens en dier allemaal iets aangenamer zal zijn. We gaan vandaag beleven wat de nacht extra mand met de duiven heeft gedaan. Onze duiven zitten altijd voorin de container. Op zich een prima plek maar toch heb ik er ook wel enige huivering voor. Het komt mij eigenlijk te vaak voor dat de duiven enorme dorst hebben bij thuiskomst. De eerste gedachte is dan logisch één van hebben ze wel water in de auto gehad. En als je dan bedenkt dat ze voorin zitten en de wagen zou even niet waterpas staan..........het is gestoelt op alleen maar gedachtes en we hebben ook zeker vertrouwen in onze begeleiders maar toch. Genoeg hierover!

De duiven in Gennep zijn gelost om 7.30 uur. Afstand is 150 kilometer dus dat kan mooi voor de koffie thuis zijn. De wind is volgens mij nog steeds zuid west maar de kracht is enorm afgenomen. Zal ergens rond 2-3 zijn denk ik. Klokken tussen 9.00 uur en 9.10 uur moet lukken lijkt mij.

De duiven in Sens (2) zijn een half uur eerder gelost dus om 7.00 uur. Ook hier natuurlijk hoge snelheden, klokken ergens tussen 13.00 uur en 13.30 uur zit ik aan te denken.

Nou dat viel niet mee vanmorgen, echt genieten van de aankomsten zat er niet in helaas. Waar je hoopt dat het een "rikketikke tik" uitslag wordt lijkt het zowaar een fondvlucht te zijn qua verloop.

Vanuit de noordkant meld de eerste duif zich boven onze hokken. Geenszins vna plan om te vallen en dat zijn bijzonder dure seconden geweest. Het feit dat er niet direct een tweede bij komt zegt ook al veel.

Uiteindelijk na veel gedraal valt hij op het hok om daar nog eens schrikachtig om zich heen te kijken en naar het jonge duivenhok te vliegen. Lang verhaal kort, geklokt om 9.03 uur is de NL18-214 jaarling doffer uit First One keer Blue Vivian Junior die hiervoor zorgt dat zijn gemiddelde snelheid precies 1.600 mpm is geworden.

Tjonge dat was lang wachten! Aanmerkelijk later dan verwacht kwam vanuit het westen onze eerste duif vanaf Sens aangevlogen. Blij dat hij thuis was want als een streep op de plank om geklokt te worden om 14.11 uur hetgeen een snelheid van 1.338 mpm betekent. Het is de jaarling doffer NL18-060 welke als eerste aftikte.

Het verdere verloop is redelijk en vooral niet meer.

De uitslagen:

Gennep tegen 280 duiven:6,10,13 enzovoort met totaal 11 van de 26 op de uitslag.

Sens tegen 108 duiven: 4,14,17 enzovoort met totaal 7 van de 20 op de uitslag.

Resumé, zwaar ontevreden over de vitesse vlucht en tevreden over de fondvlucht. Oftewel de verwachtingen die er waren komen in de verste verte niet overeen met het behaalde resultaat.

Maar weer poetsen voor de volgende vlucht!

Terug