Laatste nieuws

Voorbereiding lelijk verstoord

  • 5-6-2019

Ik moest vanmorgen rond 6.10 uur toen ik bij de hokken kwam, na bekomen te zijn van de kleine schrik, direct denken aan de Champion League wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid in Amsterdam. 's Nachts hadden Ajax fans immers de rust verstoord bij het hotel van de Madrilenen om maar te hopen dat ze daardoor minder zouden presteren in de wedstrijd de dag daarop in de Arena.

Nu was het bij onze hokken moeder natuur die de rust behoorlijk heeft verstoord in de hokken afgelopen nacht. Een beste storm met rukwinden en veel regen en onweer daar werden we op getrakteerd.

Toen ik dus vanmorgen de jonge duiven wilde buitenlaten voor hun dagelijkse training was mijn aanblik een kleine ravage voor de hokken (zie foto). Een dertig tal dakpannen er af, spoetnik half los, een mooie bak water in één van de afdelingen en veel rotzooi om de deur.

Wat zullen de beestjes geschrokken zijn trouwens, het komt zeker de voorbereiding voor komend weekend niet ten goede maar het is niet anders.

Komend weekend weer een dubbel vlucht. Een vitessevlucht vanuit Gennep, afstand 150 kilometer, en een dagfondvlucht vanuit Sens hetgeen een afstand van 578 kilometer is voor onze duiven. De wind lijkt zuid west 6 te worden. Niet best dus, zal mogelijk veel duiven gaan kosten. Moet wel eerlijk zijn dat ik altijd nog een wens heb en dat is met een snelheid van rond de 2.000 mpm een NPO vlucht winnen. Lijkt mij echt te gek eigenlijk. Maar beide zal er wel niet in zitten. Geen 2.000 mpm en ook geen NPO overwinning zo realistisch moeten we natuurlijk wel blijven.

Hoeveel er naar Sens toe gaan, ik heb nog geen idee. Zal tussen de 10 en 20 zijn denk ik. Een achttal doffers en dus aangevuld met duivinnen.

De duivinnen trainen overigens bijzonder matig, de doffers trainen redelijk. De echte swung is er deze week nog niet geweest maar dat zal ook zeker met het vreemde weer te maken hebben. Warmte, regen, wind, dikke bewolking, storing in de lucht noem maar op.

De jonge duiven zijn tot nog toe twee keer in de mand geweest. Schreef ik afgelopen weekend nog dat ze niet wegtrekken, inmiddels hebben ze ook dat gedaan met ook nog een tweetal verliezen een een zeer zwaar gewonde duif tot gevolg.

Terug