Laatste nieuws

Prachtige vroege lossing in Chimay om 7.00 uur, uitstekend verloop

  • 1-6-2019

De maand juni begint in ieder geval voor onze afdelingsvoorzitter, Simon Kuipers, op een fantische wijze! Een hele vroege duif klokken vanaf Limoges is natuurlijk een dikke felicitatie waard! Van harte Simon, het is je gegund!

Maar ook voor onze lossingscommissie begint de juni maand goed! Een lossing om 7.00 uur in Chimay betekent weinig gebel en weinig overleg zodat ook de mannen van de LC vandaag kunnen genieten van de duivensport.

Een lossing om 7.00 uur met een supersnelvertrek betekent met een zuidwesten wind toch een hoge snelheid. Altijd bijzonder moeilijk inschatten maar klokken tussen 10.20 uur en 10.35 uur moet zeker kunnen. Laat u in ieder geval niet verassen!

Tjonge dan verwacht je een ouderwetse waaivlucht met erg hoge snelheden en dan wordt het uiteindelijk toch een vrij normale vlucht. En wat een aankomsten vandaag weer! We worden wat dat betreft toch wel bijzonder veel verwend dit jaar tot nog toe. Hoog, ja heel erg hoog, zaten ze vandaag en dan is het een bijzonderheid om te zien hoe ze naar beneden komen en soms met een dusdanige snelheid dat ze zich bijna te pletter vliegen op de spoetnik. Bizar!

Vanuit de noordkant melden onze twee eerste duiven zich hoog aan de hemel, aanmerkelijk later dan aanvankelijk verwacht dat wel. Na een paar rondjes vallen ze vrijwel gelijk op de klep. Het is onze jaarling doffer NL18-077 die als eerste aftikt om een paar seconden later gevolgd te worden door een duivin NL16-702 "Naomie".

Het verloop is tot dikke tevredenheid. De duiven zien er ook perfect uit, dit in tegenstelling tot vorige week toen ze bijna "verfrommeld" in het hok zaten.

De overwinning gaat naar Jan & Symen Timmermans, gefeliciteerd jongens mooi werk! Met waarschijnlijk een 4,5,6,8,9 in de club zijn we meer dan tevreden, hierbij de prijsduiven mooi op tijd inclusief onze aangewezen duif.

Uitslag in de vereniging 1 op 3 gerekend tegen 389 duiven: 4,5,6,8,9,11,16 enzovoort met totaal 24 van de 47 op de uitslag. Al met al een mooie uitslag geworden waar we bijzonder content mee zijn.

Terug