Laatste nieuws

Regen! Maar toch mooie vroege lossing in Troyes en Heusden-Zolder

  • 25-5-2019

Het is vies weer momenteel in Donkerbroek. Geen dikke regen hoor maar motregen en als je dan brildragend bent is dat uitermate lastig. Het is tevens erg stil en doods weer vind ik. Hopelijk gaat dit snel opknappen, lijkt mij om te wachten maar zeker ook voor de duiven beter namelijk.

In Frankrijk zal het beter geweest zijn in ieder geval. De lossing in Troyes was om 7.10 uur bij een noorden wind draaiend naar noord west.

Wat gaan de snelheden worden vandaag? Verwacht grote verschillen maar de kopduiven zullen toch vast rond de 1.250 mpm uitkomen. Ik hou het ruim aan, klokken ergens tussen 14.20 uur en 14.50 uur.

Inmiddels zijn de duiven in Heusden-Zolder er ook uit. Twee mooie vroege lossingen gelukkig. De snelheden voor deze duiven hou ik gemakshalve maar op dezelfde dan die van Troyes. Rond de 1.250 mpm dus. Klokken rond 11.00 uur.

Precies op het verwachte tijdstip meldt zich hoog aan de hemel vanuit het noorden de eerste duif. Een tweetal rondjes en toen op de klep van het duivinnenhok om vervolgens geklokt te worden om 10.59 uur, snelheid 1.273 mpm. Het is onze "Lieke" NL17-272 duivin welke voor de eerste verlossende piep zorgt. Een minuutje later gevolgd door de eerste getekende NL16-553 "Apollo".

Overigens, "Lieke" is hiermee toe aan haar 9e top tien notering in de vereniging. Velen komen er niet aan toe bij ons........

Het vervolg is netjes waarbij ze met regelmaat doorvallen.

De overwinning gaat naar Harm van Dijk, met het zilver er bij een pracht prestatie tevens vermeldingswaardig het brons voor Thomas van Olphen. Mannen gefeliciteerd!

En dan de dagfond, sommigen roepen heel snel het was bagger........dat gaat mij echt te ver maar het was zeker ver beneden onze verwachting laat dat duidelijk zijn.

Om 14.49 uur komt uit het "niets" onze eerste duif aangesneld. Valt op het taarthok om vervolgens geklokt te worden. Het is een taartjong van vorig jaar tevens 'non' de NL18-108 welke de eer voor ons hoog houdt. Snelheid 1.196 mpm.

Een paar minuten later gevolgd door nummer twee en nog eens een kleine tien minuten later door nummer drie. Kortom een bijzonder matig verloop hier waarbij het opvalt dat sommige duiven er wel heel mistroostig bijzitten kort na thuiskomst. Of waren ze door een ouderwetse wringer gehaald waar onze moeders vroeger de was doorheen draaiden.

De overwinning gaat naar Jan & Symen Timmermans, gefeliciteerd mannen zeer goed gedaan!

De uitslagen in de vereniging allemaal 1 op 3 gerekend:

Heusden-Zolder tegen 316 duiven: 4,9,10,13 enzovoort met totaal 15 van de 23 op de uitslag.

Troyes tegen 131 duiven: 11,13,17,18,20 enzovoort met totaal 12 van de 27 op de uitslag.

Rest te vermelden dat we op Troyes nog één vacature hebben. Hopelijk komt hij ons morgenvroeg nog verwelkomen.

Terug