Laatste nieuws

Chimay op het menu

  • 17-5-2019

De duiven wacht een mooie vlucht morgen denk ik. De tweede midfondvlucht is al weer aan de beurt en hiervoor hebben we 49 duiven ingekorfd. 26 doffers en 23 duivinnen mogen morgen de punten voor ons zien te verdienen.

Er wordt gevlogen vanaf Chimay, afstand 356 kilometer in rechte lijn naar de thuishokken. De weersvoorspellingen zijn redelijk tot goed. Optimaal zal het niet zijn waarbij de grootste spelbreker de wind zal zijn denk ik. Hij lijkt nogal variabel te worden en dat is meestal geen goede zaak. De ene voorspelt noord oosten wind, de ander zuid oosten wind en weer een ander oosten wind. Kortom we houden het op voorhand maar op variabel. Wat het gaat worden weten we morgen.

De beide aangewezen duiven zijn dezelfde twee doffers dan vorige week. Oftewel de NL16-553 "Apollo" en de NL17-111. Overigens mogen we stellen dat de duiven er prima opstonden, voor wat het allemaal waard is!

Afgelopen zondag de hokken nog uitgerookt met droogontsmetter van Koudijs en daar worden ze vraak ook weer mooi van zo lijkt het wel. Een prachtige uitvinding zo'n rookbommetje.

In de vereniging door 15 leden 439 duiven ingekorfd.

Morgen maar weer vlug terug!

Terug