Laatste nieuws

Wachten op betere omstandigheden, gelost om 10.00 uur. Goud en zilver

  • 11-5-2019

De duiven hadden een vlot vertrek en zijn om 8 uur gelost zo valt te lezen op de website van de afdeling............ Oeps foutje Henk het is het bericht van vorige week!

Mijn altijd terugkerende ergernis is weer van toepassing. We zijn inmiddels 7.35 uur en geen enkele berichtgeving over de stand van zaken. Wetende dat er door de verantwoordelijken al lang en breed overleg is en natuurlijk ook wel wetende dat ze nu niet gelost zijn om 8.00 uur in Quievrain ben ik toch wel heel erg benieuwd wat de stand van zaken is op dit moment.

Mogen we uberhaupt een lossing verwachten? En zo ja zal het Quievrain gaan worden of zijn ze niet eens tot Quievrain aan toe gereden vannacht. Allemaal vragen waar we toch graag een antwoord op willen.

Maar goed ze zijn in prima handen en we moeten de verantwoordelijke personen de tijd gunnen om tot een juiste beslissing te komen. Tot nog toe is hun dat uitstekend gelukt en dat mag ook gezegd worden!

Geduld is een schone zaak zij senior altijd, zeker als je postduivenliefhebber bent voegde hij er aan toe. Hij had gelijk!

Inmiddels is er informatie beschikbaar. Veel lage bewolking zijn de restanten van het regengebied. Omstandigheden dus nog niet goed om te kunnen lossen. We wachten rustig af.

De lossing is een feit! Om 10.00 uur heeft het startsein geklonken en zijn ze begonnen aan hun thuisreis. Mooi tijdstip van lossen en wie had dat gistermiddag verwacht! En als we kijken naar het plaatje hierboven dan lijkt er zowaar sprake van een blauwe lucht! (foto website afdeing Friesland96).

Wat gaat de snelheid doen vandaag? Kopwind, redeijk fris nog, prachtig helder en uitstekend zicht in Nederland. Klokken ergens tussen 14.25 uur en 14.45 uur moet zeker kunnen.

Genieten was het vandaag. Met een prachtige "Hollandse" lucht waren de aankomsten om van te smullen. En wat een doel op de beestjes. Of het is forme of ze waren blij thuis te zijn! Uitzondering op dit enorme "doel" van de beestjes was uitgerekend onze eerste duif. Ze heeft maar liefst drie rondjes nodig gehad om te gaan landen en dan ook nog eens op een totaal verkeerde invliegklep. Maar snel naar de goede richting gedirigeerd waarna om 14.52 uur de verlossene piep van het EC klonk.

Snelheid 1.158,1 mpm hetgeen een mooie snelheid is zeker in onze "hoek" met de toch vrij stevige oost noord oosten wind hier in Donkerbroek. Verantwoordelijk voor de eerste piep van het systeem is onze duivin NL17-272 "Lieke" (kleindochter Mr. Branco) uit kleinzoon Dolce Vita van Pieter Veenstra x Zuster Titania. Lieke is tevens nestzuster van Vivianne welke een drietal weken geleden een eerste speelde in de vereniging.

Onze tweede duif is de jaarling doffer NL18-072 klz. Reza-Anouk van Gebr. Homma x Zoon Jacob en kld. Bendner van Henk Scheffel. 

Het verder verloop was redelijk tot goed te noemen. De duiven volgden elkaar gestaag op waarbij het thuiskomen en binnenlopen een pracht schouwspel was.

In de club lijkt het 1 en 2 te zijn ook nog eens met een aantal minuten voorsprong op de derde duif. We zijn er content mee!

Tegen 493 duiven werd het 1 op 3 gerekend: 1,2,5,9,19,19 enzovoort met totaal 29 van de 50 op de uitslag.

Tot slot is een pluim richting onze lossingscommissie zeker op zijn plaats! Op het juiste moment de juiste keuze gemaakt! Dank!

Terug