Laatste nieuws

De eerste midfondvlucht op het menu

  • 10-5-2019

We staan al weer voor de eerste midfondvlucht van dit jaar. Quievrain, hoe kan het bijna ook anders, is de plaats welke het vliegprogramma vermeld. Of we er ook daadwerkelijk naar toe gaan is nog maar de vraag overigens. Er blijkt sprake te zijn van een stevig regengebied in de omgeving van Quievrain namelijk. We gaan het morgen zien.

Voor onze duiven is de te vliegen afstand 339 kilometer in rechte lijn naar de thuishokken in Donkerbroek. Met een noord oosten wind en een zuid westelijk gelegen lossingsplaats zou dat betekenen dat ze er pal tegen in hebben. Snelheden van rond de 1.200 mpm dus.

Voor ons precies 50 duiven in de strijd. 27 doffers en dus 23 duivinnen. Allemaal in bijzonder goede doen, of laten we zeggen voor ons gevoel de duiven nog niet zo ingekorfd dan vanavond. Voelden uitstekend aan, mooi rond, super strak, glijden je door de handen ach u kunt het wel. Maar allemaal voor wat het waard is!

De beide aangewezen duiven zijn de NL16-553 "Apollo" en de NL17-111 uit kleinzoon Bendner x kleindochter Euroboy. Twee doffers dus die het mogen proberen om de aangewezen punten binnen te roeien.

In de club door 16 leden totaal 493 duiven ingekorfd. Een mooi aantal!

Morgen maar weer vlug terug!!

Terug