Laatste nieuws

Prachtig weer, lossing om 8.00 uur

  • 4-5-2019

Bekijkt u het plaatje bij dit stukje tekst eens! Foto genomen vanmorgen rond 8.00 uur, wat een prachtig weer nu! Gisteren bij wijze van spreken buikpijn over het weer en dan zo wakker worden is toch wel erg fijn.

Een lossing lijkt aanstaande. Ze zullen, denk ik, eerst nog wel moeten wachten op de duiven van afdeling 10 maar gelukkig zit daar maar 25 kilometer afstand tussen dus dat is een kwestie van een klein half uur. Ze zouden dan los kunnen rond 8.30 uur.

Kijk en dan was mijn gedachte al weer niet juist. De duiven zijn namelijk gelost om 8.00 uur dus niks te wachten op overtrekkene duiven van adeling 10 maar gewoon er royaal vooraan. En zo hoort het eigenlijk ook.

Het zal een stevige vlucht worden en toch denk ik dat de snelheden niet tegen zullen vallen. Klokken ergens tussen 10.55 uur en 11.10 uur.

Vleugel aan vleugel, helaas een paar minuten later dan verwacht en natuurlijk gehoopt, komen er drie duiven aangestormd. Veel "doel" om naar binnen te gaan en het is onze eerste getekende NL16-553 "Apollo" (klz. Euroboy Comb. Kroesen) die als eerste de piep van het EC laat klinken. Kloktijd 11.03 uur, snelheid 1.241,6 mpm. De andere twee zijn de NL17-272 duivin zusje van Vivianne en de NL17-111 doffer uit lijn Bendner van Henk Scheffel en Euroboy van Comb. Kroesen.

Het verloop is redelijk te noemen. Soms moet het even tussen de buien door maar ook nu blijkt maar weer eens dat onze duiven veel meer aankunnen dan we soms wel denken. Mits ze in goede doen zijn natuurlijk.

De overwinning gaat naar Jan & Symen Timmermans die tevens het zilver in de wacht slepen, super gedaan, gefeliciteerd! De plaatsen 3,4,5 zijn weggelegd voor ons waar we zeker content mee zijn.

De uitslag in de vereniging tegen 388 duiven 1 op 3 gerekend: 3,4,5,8,16,23 enzovoort met totaal 22 van de 54 op de uitslag.

Over de uitslag prima tevreden, helaas nog wel twee onderweg en dat begint zo langzamerhand wel een "dingetje" te worden. We verspelen er gewoon te veel.

Terug