Laatste nieuws

Op naar Heusden-Zolder

  • 3-5-2019

En al weer een week voorbij! Betekent dus wederom inkorven op de vrijdagavond. Vooraf nog wel enige twijfel over wat korven we in of korven we juist niet in. Alleen de duivinnen mee of de duivinnen mee aangevuld met de meerjarige doffers. Of toch gewoon maar alles in de mand.

Het laatste is geschied. Hier totaal 54 duiven in de mand gestoken. 29 doffers en 25 duivinnen moeten morgen voor ons aan de bak!

En aan de bak zullen ze moeten, de weersvooruitzichten zijn nu niet bepaald om te juichen zullen we maar zeggen. Buien, erg koud en een straffe kopwind. Om eerlijk te zijn, en ondanks de emotie, heb ik voor morgen de grootste hekel aan de kou. Reken maar dat er duiven zijn die daar last van krijgen morgen. Goed verzorgen bij thuiskomst is zeker niet onbelangrijk!

De beide aangewezen duiven zijn toch maar dezelfde dan vorige week. De NL16-553 "Apollo" en de NL17-247 "Antje".

Hoe staan ze er op is dan telkens weer de vraag die je krijgt en jezelf ook stelt. Zonder er ook maar enig waarde oordeel aan te willen geven, niks mis mee. Prima duivenweek achter de rug gehad wat dat betreft. Nu maar hopen dat het zich morgen in positieve zin gaat uitbetalen.

In de club totaal 388 duiven ingekorfd door 14 leden.

Morgen vlug weer terug!

Terug