Laatste nieuws

Er zijn nog geen duiven gelost........Maar inmiddels wel! Mooie resultaat

  • 27-4-2019

Wat een prachtige kop bij dit stukje schrijven. Het is ook de tekst die we kunnen lezen op het lossingsnieuws van onze afdeling. We hebben een prachtige website maar nu de informatie nog!

Maar goed, had ik gisteravond nog een stille hoop dat we er rond 7.00 uur uit zouden gaan om zodoende nog net voor het regenwater aan te kunnen. Helaas heeft dat er niet in gezeten, 7.00 uur is natuurlijk ook nog erg vroeg in de april maand.

Hoe het nu komt moeten we maar afwachten, de kans lijkt aanwezig dat we geen vlucht hebben dit weekend, alhoewel regen met west in de wind valt toch vrijwel altijd mee dus moeten we maar hoop houden.

Ondanks het matige weer en het feit dat er geen lossing heeft plaatsgevonden toch maar de vlag uit!

Nu de lossing op zich laat wachten mooi de gelegenheid te baat genomen om de jonge duiven te enten tegen pokken. Of zoals ik altijd omschrijf een echt "pokkenwerkje". Maar goed we doen het ieder jaar wel want je wil toch niet uitgeschakeld worden omdat enkele van de jonge duiven opgescheept worden met pokken tijdens het vliegseizoen.

De lossing heeft plaatsgevonden om 11.40 uur en ze hadden een redelijk vlot vertrek zo luidt de informatie. De snelhededen zullen waarschijnlijk hoog zijn met wind achter.

De wind hebben ze mee vandaag. Maakt mij normaal gesproken niet zoveel uit al vind ik wel dat je ze eigenlijk extra goed moet hebben om kop te kunnen pakken. Waarom extra goed? Wel als het navigatie systeem niet scherp genoeg staat afgesteld missen ze gewoon de boot door die harde staartwind. Ik heb deze wijsheid overigens niet van mijzelf maar kan mij er wel in vinden in ieder geval. We gaan het beleven!

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 13.40 uur en 13.50 uur.

Ben je druk met elkaar in overleg over het tijdstip dat ze toch echt moeten gaan vallen draaien er plots twee duiven boven het hok. Een paar kleine rondjes en ze vallen vleugel aan vleugel op de klep. Wel de verkeerde klep waar geen antenne onder ligt dus eerst nog even naar de juiste ingang gedirigeerd.

Het zijn twee jaarling duivinnen, te weten de NL18-080 uit Zoon Black Rossi van Comb. Kroesen x Dochter Queen Ippon van Gebr. Homma en de NL18-049 uit 571 Ouwerkerk x Grease (teven zusje Adonis) welke voor ons als eerste afgevlagd worden. De klok geeft 13.43 uur aan hetgeen een snelheid van 1.623,6 mpm betekent.

Kort hierop vallen meerdere duiven bij waardoor het zowaar een mooie vlucht lijkt te worden.

Uiteraard zijn er enkelen die wat meer tijd nodig hebben om te vallen door de harde wind maar de meesten weten de klep heel goed te vinden en dat is toch telkens weer een mooi gezicht.

De overwinning gaat vandaag naar Auke Klooster. Een mooie vroege duif, prachtig voor Auke na de toch voor hem uitermate vervelende winterperiode! Gefeliciteerd!

De uitslag in de vereniging tegen 458 duiven 1 op 3:

2,3,9,11,13,16 enzovoort met totaal 28 van de 54 duiven op de uitslag. Kortom bijzonder tevreden over de uitslag. Zeker als we hieraan toevoegen dat de eerste twee duiven tevens zilver en brons winnen in rayonverband.

Helaas nog wel 3 vacatures.

Terug