Laatste nieuws

Matchday, lossing om 9.30 uur.

  • 20-4-2019

Al weer match day! Zo zullen er voor ons weer vele "match days" aanbreken de komende tijd. We hebben het namelijk nog niet eens gehad over de geliefde voetbalclub van Dolf en mij........AJAX. Hoogtij dagen momenteel en de herinneringen gaan weer steeds vaker terug naar de gouden jaren waarin het Nederlandse voetbal door AJAX op de kaart is gezet. Hoe jong ik ook nog was ik mocht mij gelukkig prijzen alle drie de finales op TV te zien. En ik heb ze nog steeds op het netvlies. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat je in die jaren supporter werd voor de club uit Amsterdam. Laten we hopen dat ze er nog een mooi vervolg aan kunnen geven ook al kan het wat mij betreft al bijna niet meer stuk.

Maar goed terug naar vandaag, ook matchday, maar dan van een andere orde. Nog geen finale vandaag en zo voelt het ook niet. Maar wel uitkijken naar een mooie dag met prima weer en hopelijk een mooie wedvlucht.

Nu rond de klok van 7 uur staat het zonnetje al te schijnen ook al voelt het met 7 graden nog bijzonder fris aan. Helaas nog geen lossingsinformatie dus we moeten nog maar even geduld doen. Hopelijk kunnen ze er rond de klok van 9.00 uur uit.

De lossing is geweest om 9.30 uur. Lijkt mij een prima tijd, temperatuur is dan wat opgelopen zodat ze hun thuisreis zonder problemen kunnen aanvaarden.

Verwachte aankomsttijd. Ik ben er de afgelopen weken totaal mee de bietenbrug op gegaan, de snelheden liggen fors hoger dan ik aanvankelijk dacht. Maar het zal hier rond de 1.350 mpm uitkomen denk ik. Klokken ergens tussen 11.35 uur en 11.50 uur.

Bijzonder, erg bijzonder, zo kwamen de dames en heren op hun hok afgesneld. Wat een doel of was er sprake van de grootst denkbare forme onder de duiven.

Prachtig schouwspel dus en als de eerste duif dan ook nog eens behoorlijk uit de goede hoek komt dan maakt dat het plaatje alleen maar mooier en ook spannender.

Het is 11.48 uur als de NL17-1614273 ,duivin uit kleinzoon Dolce Vita keer Zuster Titania en dus kleindochter van Mr. Branco, zich als een stipje meldt en als een speer op de antenne duikt. Snelheid van deze dame is 1.274,6 mpm. Als je dan vervolgens 6 minuten moet wachten op nummer twee kunnen er twee dingen aan de hand zijn. Of de duiven zijn bereslecht of het is gewoon een hele mooie vroege duif.

Gelukkig is het laatste het geval. Onverwacht met deze voor ons toch wel bijzonder hopeloze oosten wind om dan toch nog, zeker in samenspel verband, een zeer goede kopduif te hebben. De echt vroege duiven in onze regio waren toch echt verwacht rondom Noordwolde, Jubbega, Heerenveen. Op een enkele duif na was daar sprake van hetgeen de prestatie van onze duivin voor ons toch iets extra glans geeft.

Het vervolg was overigens naar dikke tevredenheid waarbij het een klein spektakel was om de aankomsten en de landingen op de plank te aanschouwen. Dik tevreden! 

Uitslag tegen 574 duiven 1 op 3 gerekend: 1,9,11,15,16,17,20 enzovoort met totaal 28 van de 56 op de uitslag. Kortom vooraf nog dik tevreden achteraf gematigd tevreden. Wel erg blij met de hoofdvogel want daar is absoluut niets mis mee.

In de vereniging en ook bij ons toch nog wel enkele vacatures. Hier ontbreken er nog 4 op appèl. Hopelijk komen ze morgen nog na.

Terug