Laatste nieuws

De eerste vlucht is ook hier een feit

  • 19-4-2019

Vanavond 56 duiven ingekorfd voor de eerste wedvlucht van het nieuwe seizoen. 30 doffers en 26 duivinnen mogen morgen voor ons hun best doen om zo snel als mogelijk weer naar huis terug te keren.

Plaats van lossing zal Deurne zijn, afstand tot onze hokken in rechte lijn door de lucht ruim 176 kilometer. De wind mocht voor ons wel uit een andere hoek waaien maar dat zit er even niet in. Oost noord oost is zeker geen slechte wind voor postduiven maar voor een echte topklassering in afdelingsverband is het dit keer niet gunstig voor onze hoek zoals we dat zo mooi zeggen. Ach deze week "zij" en een andere week "wij" en dat is ook maar goed ook!

Ze zijn in ieder geval in optima forma ingekorfd. Uitstekend gesoigneerd door compagnon Dolf! Voelen perfekt aan, mest is uitstekend, vlieglust super, gezondheid moet perfekt zijn, de twee trainingsvluchten waren naar zeer dikke tevredenheid kortom we kunnen er niet meer aan doen.

Wat het allemaal waard zal zijn weten we morgen. Het zijn wel postduiven hè, zo vaak duiven ingekorfd waarvan je op voorhand dacht wie doet ons wat maar dat het dan toch op een behoorlijke deceptie uitloopt. Maar rustig afwachten morgen.

De beide aangewezen duiven zijn de twee doffers NL16-553 "Apollo" en de NL17-254 "Tadic". De duivinnen minstens zo mooi eigenlijk maar die laten zich nog niet bij de eersten zien tijdens de twee trainingsvluchten dus die moeten wat dat betreft nog maar even in de wachtkamer.

In de vereniging door 16 leden 574 duiven ingekorfd. Een bijzonder mooi aantal!

Morgen hopelijk vlug weer terug!

Terug