Laatste nieuws

Duiven in Kalkar om 10.00 uur gelost, super verloop!

  • 16-4-2019

De dag begint zonnig, nog wel fris in de vroege ochtenduren maar de temperatuur loop redelijk snel op tot waarden van rond de 12 tot 14 graden in het noorden. Blauwe luchten bij een oosten wind. De oosten wind zal de scherprechter worden in dit vluchtje waarbij natuurlijk aangetekend dat ze ten opzichte van de normale vlieglijn behoorlijk oostelijk gelost zijn.

Lossing heeft plaatsgevonde om 10.00 uur. Verwachte snelheid ergens rond de 1.200 mpm, voor de eersten wellicht een 20 tal meters sneller.

Tjonge die kwamen behoorlijk eerder dan verwacht. Denk je dat het met een oost tot noord oosten wind wel richting de 1.200 tot 1.240 mpm zal gaan en blijken ze de 1.400 mpm aan te tippen bij ons zelfs! In de meer gunstige hoek van de afdeling gaat het zelfs richting 1.500 mpm.

Evenals vorige week ook nu de eerste duif uit de goede hoek! Prachtig om zoiets mee te mogen maken met een toch totaal verkeerde wind daarvoor. Helaas bleef de eerste duif een dikke minuut vliegen en dat werd eigenlijk gelijk toegeschreven aan de roofvogel aanval van afgelopen zondagavond. Toen was er echt sprake van stress in de koppel!

Dit bleek echter onjuist te zijn want de overige duiven vielen op een enkeling na uitzonderlijk goed en in één keer op de plank.

Uiteindelijk wordt er geklokt om 11.40 uur hetgeen een snelheid van 1.380 mpm betekent. Al met al 20 meter verknald en dat blijft jammer. Het was onze jaarling doffer NL18-086 welke de klok als eerste liet piepen. Een vijftal seconden later gevolgd door de NL16-553.

Daarna is het een kleine drie minuten wachten om vervolgens in rap tempo door te vallen. Prima verloop derhalve waarbij het opviel dat de doffers het beter deden dan de duivinnen. Dit was door ons eerder andersom verwacht. Kortom we kennen er wat dat betreft helemaal niks van.

Op voor het eggie!

Terug