Laatste nieuws

Onderweg naar Kalkar

  • 15-4-2019

Kalkar! Ja Kalkar ik zie de protesten nog op de TV vanwege de in aanbouw zijnde kerncentrale daar. Voor zover ik mij kan herinneren zal het ergens midden jaren tachtig geweest zijn toen één en ander gereed was. Maar volgens mij is het ding nooit echt in bedrijf geweest vanwege de aanhoudende protesten destijds.

Nu is het een attractiepark volgens mij en morgen zijn wij als afdeling Friesland '96 daar te gast met onze duiven om er een trainingsvlucht van te maken voor onze duiven. De afstand van Kalkar naar Donkerbroek in rechte lijn is 138 kilometer. Met een mooie oosten wind kan het een prachtig vluchtje worden morgen, zeker nu ze zo richting de oostkant van ons land gaan lossen.

En ondanks dat we niet zo van de trainingsvluchten zijn, immers meer te verliezen dan te winnen, hebben we toch gemeend ze te moeten inkorven. De gekkigheid mag er wat mij betreft wel wat vanaf. Het traint als groten zullen we maar zeggen en soms gaat dat zelfs wel eens te ver.

En over het verliezen tja, het is natuurlijk zo iedere keer als ze in de mand gaan loop je risico ze te verspelen. Maar.........gisteravond bij de avondtraining een aanval van de slechtvalk boven het dorp en natuurlijk wel onze Adonis meegenomen. Bijzonder jammer! Maar wat wil ik er mee zeggen? Verliezen bij huis gaat tegenwoordig net zo gemakkelijk dan als op de vlucht.

In de club totaal 371 duiven ingekorfd. Een mooi aantal.

Terug