Laatste nieuws

Geluk gehad? Pech gehad?

  • 14-4-2019

Gisteren een gemeen koude dag en vooral de nodige buien. Of moet ik zeggen voor Friesland erg veel buien? Denk het laatste. Wij in Donkerbroek hadden de mazzel dat het tot enkele buien beperkt bleef. Maar verderop in de provincie bleek het wel anders te zijn. Althans als ik af moet gaan op de berichtjes (appjes) die ikzelf heb mogen ontvangen en de beelden die ik heb gezien op facebook.

Hier viel het reuze mee dus en hadden we wel een vlucht kunnen hebben. Alhoewel, uitgaande van een lossing rond 10.00 uur tot 11.00 uur en tevens uitgaande van een snelheid van rond de 1.200 mpm.............oef dan hadden we het hier in Donkerbroek ook niet getroffen. Op het moment dat ze ongeveer hadden moeten vallen was het binnen een dik half uur tot drie maal toe raak. Twee kleine buitjes en één hele grote. Zo groot dat de jonge duiven en hun baasje als een speer het hok in doken.

Ach wat maakt het allemaal uit, gelet op de waddeneilanden mogen we maar blij zijn dat ze de vlucht hebben afgelast. Ook bijzonder veel positieve reacties op dat besluit gehoord en zelf ook gekregen, opvallend want meestal is het toch wel andersom. Zal wel komen omdat we nog niet begonnen waren met de vluchten en het in feite gewoon een weekje uitstel betreft, een andere verklaring heb ik ook niet voor dat positivisme.

Maar gelukkig in het land lijken de vluchten goed gegaan te zijn. Ook hier weer een hele kleine slag om de arm want ik heb op dit tijdstip nog nooit zoveel opdrachten binnen gekregen van verdwaalde duiven. Betekent dus toch dat er nog al wat vacatures zijn. Reken dan ook nog eens dat heel veel duiven niet opgegeven worden en dat ik ook nog de nodige collega's heb die duiven halen dan is het toch niet overal als koek en ei verlopen.

Onze afdeling heeft voor dinsdag een africhtingsvlucht vanaf Kalkar gepland. De afstand tot onze hokken blijkt 138 kilometer te zijn. Maar even zien of we hieraan mee gaan doen. De temperatuur zal in ieder geval honderd procent hoger zijn dan gisteren!

Maar weer een weekje poetsen!

Terug