Laatste nieuws

Bah wat is het emotioneel weer! Vlucht afgelast!

  • 12-4-2019

Dat kou een emotie is wisten we al lang natuurlijk. Het is er zo langzamerhand behoorlijk ingewreven. Gelukkig weten de meesten wel beter maar ach dat doet er natuurlijk helemaal niet toe. Je wordt er zo langzamerhand wel emotioneel van lijkt het wel.

Is het te koud is het niet goed, is het te warm is het niet goed. En dan ook nog vluchten gaan aflassen vanwege (in dit geval) de kou maar dat had natuurlijk ook gekund vanwege de warmte!

De reacties op de social media's zijn veelal niet van de lucht. Ik begrijp het ook wel, het komt er allemaal weer op neer dat we zo graag willen en dan is er natuurlijk niets fijner dan met zijn allen te gaan roepen dat de duiven er prima tegen kunnen of dat we ons allemaal zo maar even kunnen verplaatsen in het vege lijf van een postduif!

Natuurlijk een duif is een bijzonder dier en kan met gemak temperaturen aan van zeer dik onder nul maar ook mega veel boven nul. Dat is een feit en dat is ook wel onderzocht zelfs. Wat dat betreft geen centje pijn en vliegen zou je zeggen.

Staat wel tegenover dat we nog niet eens begonnen zijn! En reken maar dat het voor een aanzielijk percentage van de ingekorfde duiven bijzonder lastig wordt als er in dit jaargetijde gevlogen wordt bij lage temperaturen. De prijsduiven, geen enkel probleem in een zucht thuis. De duiven die kort na de uitslag vallen ook no problem maar dan die laatste 20 procent die krijgen het langzaam aan toch lastiger en lastiger is mijn indruk. Het zijn ook nog eens heel vaak de jaarlingen die dit mee moeten maken. Velen zullen thuiskomen, een redelijk aantal ook niet althans dat is denkbaar. Zijn dat dan de minsten? Was het maar zo, dan waren we snel klaar. Een nachtje rond het vriespunt er achteraan en dan de volgende dag toch maar weer op naar huis. Gevolg een stevige jas uitgedaan en daar zit je dan weer tegen aan te werken om zo'n dier er toch weer optimaal klaar voor te krijgen. En........het seizoen moet nog beginnen hè!

Kortom het is nog niet zo'n slecht plan om een weekje later te beginnen. Want nogmaals de echte toppers zijn er helemaal klaar voor. Het groepje dat daar achter zit ook wel maar de laatste helft is maar zeer de vraag. En ja daar hebben we ook rekening mee te houden want we hebben elkaar hard nodig zo simpel is het wel volgens mij.

Dus.......hier om de drommel wel grote teleurstelling dat het niet doorgaat. We hadden ook zeker wel ingekorfd maar kijken we heel diep in ons hart dan kunnen we het volledig begrijpen!

Terug