Laatste nieuws

Om des keizers baard!

  • 7-4-2019
Ach het is en blijft een vlucht om des keizers baard zoals ze dat zo mooi zeggen. Een trainingsvlucht, we hebben er eigenlijk helemaal niets mee. Sterker nog er is meer te verliezen dan te winnen. We doen ook zeker niet alle trainingsvluchten mee hier.
 
Maar de tweede trainingsvlucht van het jaar zullen we niet zo snel overslaan. Waarom niet? Wel het is het moment om alles te testen. De computer op de club, de printer op de club, de elektronische klokken, de meldsite en natuurlijk ook wel de duiven.
 
En het is bijna ieder jaar ook maar goed ook dat we het doen. Vrijdagavond, ik had net de laatste klok van het Tauris systeem voor een liefhebber gereed gemaakt toen begaf de atoomklok het. Klein euvel gelukkig, batterij vervangen en klaar is kees.
 
Zaterdagavond geeft de printer aan dat de toner op is. Dus dat wordt een nieuwe aanschaffen. Ook simpel op te lossen gelukkig.
 
En dan die ene duif die als doffer in de klok staat maar wel degelijk een duivin is, een jaarlijks terugkerend fenomeen er blijken nu eenmaal liefhebbers te zijn die dat niet goed op papier of in het hoofd hebben.
 
Tot slot thuis de antennes en de klok testen. En tegenwoordig ook nog de meldsite, want ja als je wat te laat meldt dan ben je bijna "onsportief" zo wordt er wel eens gezegd. En ook nu blijkt maar weer dat sommigen de inlogcode niet meer paraat hadden want niet iedereen heeft gemeld, liefhebbers die anders altijd trouw van de partij zijn daarmee. Overigens ben ik nog steeds blij dat het een vrijwillig iets is dus geen lid die verplicht is te melden op de meldsite, of er moet al een verenigingsbesluit aan ten grondslag liggen.
 
Was hier niet anders, de laatste 5 tot 6 vluchten vorig jaar melde ik via de mobiel, ook al om reden om dat gezeik van snel melden voor te zijn, maar gisteren werkte de link via de mobiel dus niet. Inmiddels ook al weer opgelost dus dat gaat vast goedkomen dit jaar. Betekende wel dat we gisteren aan de late kant waren met melden, gelukkig nog geen commentaar gehad daarop.........
 
En dan de vlucht. De duiven kwamen netjes naar huis. Gezondheid en conditie zal dus wel goed zitten. Maar nog wel vier vacatures hier, toch wel de taartjongen. Staat weer tegenover dat er ook meerdere taartjongen voorin te vinden waren. Blijft altijd bijzonder.
 
Tot slot vergelijk eens de foto's bij het stukje tekst van vandaag en bij de tekst van gisteren. Genomen op hetzelfde tijdstip en op nagenoeg dezelfde plaats. Jammer dat het gisteren niet zo mocht zijn, met name onze collega's op de eilanden zullen namelijk geen fijne vlucht gehad hebben.
 
Op voor het eggie!
Terug