Laatste nieuws

Toch lekker die eerste pannenkoeken! Super gedaan Dolf!

  • 6-4-2019

Het werd gelijk al een lange wachtmorgen! Triest, donker en nevelig weer in het land. Temperatuur gaat nog maar houdt ook al niet over. Althans om lekker buiten te staan om de duiven te wachten en te kunnen genieten van de aankomsten straks.

Maar om 13.45 uur heeft dan toch nog het startsein geklonken voor de trainingsvlucht vanaf Gennep. Wat de snelheid zal gaan doen? Ik vind het erg moeilijk in te schatten voor onze hoek. Zal wel ergens tussen de 1.300 mpm en 1.400 mpm gaan worden denk ik.

Oftewel ergens tussen 15.30 uur en 15.45 uur zouden we de eersten in beeld moeten krijgen. We gaan het zien!

En ja hoor ook dit jaar willen we gaan genieten van de aankomsten! Het maakt de sport zoveel te mooier!

Net op het moment als je tegen elkaar zegt als ze over het wandelbos komen dan mogen we nog niet klagen komen er een 7-tal duiven over de draden pal vanuit de goede hoek (en dus niet over het wandelbos) aangevlogen.

Drie ervan vallen in één keer op de antenne om geklokt te worden om 15.30 uur hetgeen een snelheid van 1.419,3 mpm betekent. De NL17-254 "Tadic" (Zoon First One x dochter Kadootje van H. & E.J. Eijerkamp tevens 2e getekende) knalt als eerste naar binnen om direct gevolgd te worden door de NL18-112 Broer Adonis (een taartjong van vorig jaar) en de NL18-214 (Zoon First One x dochter Olympic Vivian en dus halfbroer van de eerste van vandaag).

Nu de meldingen binnen zijn blijkt het 1,2,3 te zijn. Niet gek om te beginnen en ik kan alleen maar zeggen top gedaan Dolf! Want het is mijn compagnon die momenteel 75% van de verzorging voor zijn rekening neemt. Probeer natuurlijk zoveel als mogelijk aan te schuiven maar zonder Dolf geen resultaat zo simpel is het wel.

Het vervolg van de vlucht is overigens redelijk te noemen, alhoewel we er zeker niet over klagen.

En al zijn de eerste pannenkoeken voor de kinderen............ze smaken super hoor! In de club werd het vandaag tegen 424 duiven de volgende uitslag 1 op 3 gerekend:

1,2,3,6,22,23,24,25,26,27 enzovoort met totaal 27 van de 60 op de uitslag. De kop van de uitslag met het goud, zilver en brons is uitstekend de rest is redelijk te noemen.

Helaas nog wel 5 onderweg en dat is gewoon een drietal te veel eigenlijk. Hopelijk komen ze morgen nog na.

Terug