Laatste nieuws

Gas er op!

  • 23-3-2019

Het begint nu snel richting seizoensouverture te gaan. Nog enkele weken en we mogen weer wekelijks ons ritje naar het inkorflokaal maken. Ook hier zo'n beetje de zaken op de rails als het gaat om de start van het vliegseizoen.

De dagelijkse training is al bijzonder goed te noemen. Is eigenlijk helemaal niet nodig maar blijkbaar als duiven zich goed voelen gaan ze er tegen aan. Het blijft een mooi gezicht als de doffers door de lucht knallen en als raketten weer richting hok aan komen stormen. Hou mijn adem wel eens in, zo van zien ze de obstakels, bomen, woningen enzovoort wel maar het blijkt altijd weer goed te gaan. Acrobaten zijn het soms!

Medisch moet alles op orde zijn. Controle dierenarts gehad, entingen gehad en tevens een luisdruppel gehad dus zo moet het eerst kunnen.

De jongen doen het ook goed, moeten er de komende week voor het eerst uit. Altijd een hachelijk moment zo iets in verband met de aanwezigheid van de kromsnavel. Vandaag nog een zestiental jongen gespeend, komende week zullen er nog ongeveer zo'n aantal bijkomen en dan is het eerst compleet. De rest is voor de natour. Totaal zullen er dan rond de 100 jongen lopen denk ik. Behoorlijk minder dan voorgaande jaren maar daar hoeft het niet minder om te zijn.

Gisteren zijn de verzendmanden in het clubgebouw ontsmet. De komende week nog enkele nieuwe manden voorzien van de juiste kleurcode en dan moet het daar weer kunnen. Vanmiddag druk bezig geweest om de klokken weer op orde te brengen hetgeen allemaal is gelukt zoals het nu lijkt, een mooie klus minder gelukkig.

Overigens zullen we zeer waarschijnlijk de eerste trainingsvlucht van de afdeling aan ons voorbij  laten gaan. De tweede gaan we zeker proberen aan mee te doen.

Terug