Laatste nieuws

Pokkenwerk weer achter de rug

  • 12-3-2019

De tijd gaat al weer snel! Nog enkele weken en ze moeten er al weer klaar voor zijn. Wij gaan ook gestaag richting seizoensopening. Vandaag de oude duiven geënt tegen pokken. We doen dit altijd volgens de "kwast" methode. Enkele veertes trekken en inkwasten met de entstof dus.

Tevens alle duiven voorzien van een druppel tegen luis e.d. Ben tegenwoordig niet zo super meer te spreken over de luisdruppels maar goed niet doen is ook geen optie.

De jonge duiven zijn allemaal gespeend en vandaag tevens laten enten tegen paramixo. Over enkele weken zullen ze nog geënt worden tegen pokken ook nu weer met het kwastje.

Tevens tegen de avond een koudijs rookblokje in de brand gestoken. Ik geloof niet dat ze het fijn vonden maar ze moeten er maar even doorheen.

Komende vrijdag gaan ze op weduwschap en vervolgens zal het trainen van de duiven intensiever worden aangepakt.

Gisteravond de voorjaarsvergadering van de vereniging. Is op zich wel goed verlopen maar er wordt zo langzamerhand weinig meer van begrepen volgens mij. Er zijn er maar enkelen die de ontwikkelingen echt in de smiezen hebben denk ik. Ontwikkelingen die de kleinere verenigingen niet ten goede komen maar welke niet tegen te houden zijn. Ik als penningmeester mocht in ieder geval weer een jaartje op de centjes passen, wat een eer....... 

Terug