Laatste nieuws

Eerste jongen gespeend

  • 9-3-2019

Eergisteren de eerste jongen gespeend. Mooi spul moet ik zeggen, althans tot nog toe. Hoe anders kan het binnen een paar weken zijn immers. Maar laten we er maar geen doemdenkerij van maken zoals ze er nu op staan en zoals ze zich de afgelopen paar dagen in hun nieuwe onderkomen hebben gedragen kunnen we alleen maar tevreden zijn.

Afgelopen week nog een bliksembezoekje gebracht aan Peter Theunis in Hoeven. Een trouwe klant die vroeg mij om een paar duiven te bekijken die momenteel te koop staan op Pipa en dat kon ik zo mooi koppelen aan mijn eigen interesse in een jonge duivin van diezelfde verkoop. De man in kwestie heeft niet zoveel op met de keuringsrapporten welke tegenwoordig worden vermeld op de veilingsite. Kan ik mij (soms) ook wel iets bij voorstellen vooral als het om jonge duiven gaat. Ze worden veelal een mooi aantal weken voor de verkoop op de foto gezet en beoordeeld. In de weken er na verandert er vaak veel bij die jonge duiven. Helaas loopt de veiling op zondag middag af en dat is nog even een dingetje qua planning.

De oude duiven inmiddels een zestal keren los gehad. Zo langzamerhand beginnen ze zowaar al weer te trainen. Komende week zullen we het zaakje op weduwschap zetten hetgeen het allemaal een beetje makkelijker maakt. Daarna nog een keer uitroken met koudijs en tevens de pokkenenting en dan moet het met rasse schreden richting eerste vlucht.

Morgen de ledenvergadering van de vereniging. Ik maak mij zorgen over de club zo langzamerhand! We gaan met rasse schreden de verkeerde kant uit en het zou mij dan ook niet verbazen dat we met één van de laatste seizoenen bezig zijn in Oosterwolde.

Tijd voor bezinning derhalve, zowel in clubverband maar ook als postduivenliefhebber zelf. Wat willen we (club) wat wil ik zelf (lid). Denk eigenlijk te vaak aan afscheid nemen van de hobby, immers strijden tegen een handvol collega's is nu ook weer niet het mooiste wat er is en daar komt bij dat juist de vitesse vluchten in het gedrang lijken te komen en laat dat nu niet net het spelletje zijn waar mijn grote voorkeur ligt.

Daar staat tegenover dat de vernieuwing die we nu mogelijk gaan meemaken binnen onze organisatie ook weer kansen biedt..........ik schreef het al zo vaak komt tijd komt raad en ben natuurlijk nog te veel duivenliefhebber om het bijltje er bij neer te gooien. Een positieve bijdrage hierbij levert gelukkig mijn compagnon, nog vol enthousiasme en strijdlust! Ideaal om je aan vast te klampen en op te trekken.

Komend weekend nog jonge duiven afleveren op geschonken bonnen.

Terug