Laatste nieuws

Jongen groeien als kool, prachtig weer en.....

  • 24-2-2019

Wat hebben we toch prachtig mooie dagen  tegenwoordig. Het voorjaar is in aantocht zullen we maar zeggen en dat betekent dat de natuur ook al weer zijn best doet om te ontwaken uit de winterslaap. Iedereen druk met de tuin, iedereen druk met de duiven ach ja het jaarlijks terugkerend verschijnsel.

De jongen groeien als kool, voer is bijkans niet aan te slepen en dagelijks een volledig gevulde emmer met mest afvoeren is geen kunst! Nog een dikke week en ze kunnnen er vanaf en dus op eigen poten staan. De jongen komen overigens prima op, geen geraas en geschreeuw in de broedschalen, de mest veelal goed op een enkel koppel na waarvan op de één of andere manier de ouders niet weten hoe ze moeten voeren volgens mij. Te nat om de schaal, als je niet beter wist zou je bijna denken dat ze een fikse geelbesmetting hebben opgelopen. Echter als ik de administratie er op na kijk dan was het vorig jaar bij dezelfde ouder hetzelfde liedje. Waarom dat zo is? Geen idee. Overigens zowel de jongen als ook de ouders hebben het zeer naar behoren gedaan op de vluchten dus ze zullen er wel geen hinder van ondervinden.

De komende week of wellicht nog een weekje later zullen we zo nu en dan de oude duiven buiten laten voor een trainingsvluchtje. Ervaring leert dat er ruim voldoende tijd is dus we zullen ons niet overdadig haasten. Ervaring heeft ook geleerd dat ze de training binnen no time weer op pakken.

Voor het overige valt toch op dat er nogal wat collega liefhebbers zijn die het één op de site zetten om dan vervolgens op een andere site (van een leverancier) terug te lezen dat die liefhebbers ook tevreden gebruikers zijn van zijn of haar producten terwijl daar helemaal niet over gerept wordt. Bizar dat mensen zoiets doen. Zeg dan niets, dan lieg je ook niet per slot van rekening! Ik vind het ook zwaar misleidend en zeker niet kunnen tegenover liefhebbers die van alles en nog wat proberen. Ik zou er jaren geleden zeker ook gevoelig voor geweest zijn, tegenwoordig al zo allemachtig veel uitgeprobeerd dat je tot een eigen gedachtelijn bent gekomen. Hierbij hopend dat het de goede gedachte lijn is want dat weet je dan ook weer niet altijd zeker natuurlijk. Voor alle duidelijkheid we weten natuurlijk niet wie het nu bij het foute eind heeft, de gebruikers of de verkopers. Daar mogen we naar gissen!

Wat we wel zeker weten is dat we met enorm veel verwachting richting nieuwe seizoen gaan. Een prachtige selectie jonge doffers en duivinnen die het als jong toch meer dan redelijk gedaan hebben (2 hok kampioen rayon) en waar we zeker het nodige van verwachten.

Wat trouwens ook wel zeker weten is dat uiteindeljk de meesten toch weer zullen afvallen aan het einde van de rit. Ach ja het is het lot van duif zijn tegenwoordig.

Terug