Laatste nieuws

Op richting seizoen

  • 17-2-2019

Het weer begint al mooi mee te werken. Velen zullen de duiven al weer buiten hebben vliegen. Hier zijn we nog (lang) niet zo ver! Rustig aan is ons motto, de vele roofvogel slachtoffers maakt het er ook niet fijner op om ze er nu al uit te gooien. Daar komt bij we beginnen een mooi stukje later zoals het nu lijkt dus dat scheelt ook weer een paar weken.

De kweek gaat toch bijzonder lekker, vrijwel alles is geringd en het voer én water is bijna niet aan te slepen! Ze bruisen de pan uit bij wijze van spreken.

Zaterdag de laatste twee hokken volledig gezogen, uitgeblazen met de compressor en geboend met een sopje. Het wordt er altijd wel weer mooi van dat is een feit! Of het nodig is? Ik betwijfel het en eigenlijk zit ik ook steeds meer op het spoor om het niet te doen. Maar, in alle eerlijkheid, dat heeft meer met een zesjes mentaliteit te maken dan dat er een filosofie achter zit. En ja met een zesjes mentaliteit ga je echt niet top presteren, iets dat we toch nog wel willen al is het echte "moeten" er wel een beetje af en staat het plezier zo langzamerhand steeds meer op de eerste plaats. Meende dat het iets is dat niet bij mij past maar merk nu toch dat wel erg prettig werkt, geen gemoet, geen gestress, geen.............

Zeer binnenkort nog maar even een controle bezoekje maken aan de dierenarts. Afgelopen week was Mariën weer in de provincie maar het werk zorgde er voor dat ik hem niet kon bezoeken. Gelukkig zijn er meerdere in onze omgeving!

De paramixo enting hebben ze hier al gehad voor de kweek. Nu op korte termijn nog de pokken enting en wellicht nog een druppel tegen het ongedierte en dan is dat ook op orde.

Terug