Laatste nieuws

De beide Hendrikken zouden jarig geweest zijn

  • 9-2-2019

Eigenlijk wel een bijzondere week afgesloten zo realiseer ik mij nu. Afgelopen week zouden namelijk onze beide vaders Hendrik van der Stouwe en Hendrik Douna jarig geweest zijn. 5 februari was Van der Stouwe Sr. aan de beurt geweest, hij zou maar liefst 97 geworden zijn. Enkele dagen later was het de beurt geweest aan die andere Senior te weten op 8 februari en die zou 96 geworden zijn.

Beide heren waren de oprichters van P.V. Steeds Sneller destijds gevestigd te Donkerbroek. Volgens mij is het ergens in 1965 geweest op het moment dat we de familie Van der Stouwe mochten verwelkomen in ons mooie dorp op het Bovenveld in Donkerbroek. Ze verhuisden toen met hun gezin én veestapel van Raalte naar Donkerbroek dus.

Tja, ze zijn ons beiden veel te vroeg ontvallen en dat is toch bijzonder spijtig. Wat zou het mooi geweest zijn als ze beiden nog hadden kunnen meemaken hoe Dolf en ik al weer 33 jaar samen de duivensport beoefenen. Het mocht niet zo zijn helaas.

Dan de kweek, iets geheel anders, maar wel waar we momenteel midden in zitten. Het gaat lekker, afgelopen dagen veel lege doppen geraapt en dus veel jongen in de schaal. Ben daar altijd erg blij mee, slecht uitkomen of juist helemaal niet uitkomen betekent altijd onheil in de kolonie en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.

Onder het kopje kwekers op onze site de nieuwe koppels geplaatst. Veel nieuwe gezichten zullen we maar zeggen. Afscheid genomen van een bejaard stel en tevens afscheid genomen van een aantal waar we toch nog graag wat centjes voor wilden terug vangen. Duiven die ons overigens wel op een hoger plan hebben geholpen dat zonder meer maar allemaal op een leeftijd waarvan je zegt houden of iemand anders er nog gelukkig mee maken.

Hier staat tegenover een aantal bijzonder fijne duiven toe kunnen voegen aan het kweekhok, hopelijk mogen we (met enkele ervan) er goed mee zijn.

Voor het overige is het werken aan de voorbereiding richting seizoen. Zowel op het duivenhok maar ook bestuurlijk. Er moet toch nog heel wat gebeuiren denk ik, maar gelukkig kunnen we bogen op een schat aan ervaring en die leert ons dat we altijd toch gewoon weer starten op de geplande datum. Oftewel het zal allemaal goedkomen!

Terug