Laatste nieuws

En zo is het al weer februari!

  • 3-2-2019

Zo zit je in het knallende vuurwerk het oude jaar vaarwel te zeggen en het nieuwe jaar te verwelkomen en waarachtig maand één van 2019 is al weer voorbij. Het lijkt wel of het alemaal steeds sneller gaat dan voorheen. Realiteit is wel dat het nieuwe duivenseizoen er al weer aan zit te komen.

Realiteit is ook dat we nog steeds geen vliegprogramma hebben in Friesland. Het wachten is op de vergadering in het voorjaar ergens begin maart. Blijken toch nog wel de nodige op- en aanmerkingen geplaatst te zijn door o.a. nota bene het grootste en sterkste duivencentrum van Friesland (of is dat inmiddels ook al niet meer zo??). Jammer en onnodig denk ik dan. Als er nu ergens mogelijkheden zijn om een prachtige invulling te geven aan het nieuwe vliegprogramma dan is het juist in de gebieden waar er nog enkele grote verenigingen bij elkaar op de "tip" zitten.

Natuurlijk krijgen we veel vluchten voor de kiezen, altans als we iedere week wensen in te korven, en natuurlijk is dat een belasting voor iedere vereniging en ook in sommige gevallen een belasting voor de portemonnaie. Maar wat is er niet mooier dan elkaar daarin te helpen en te ondersteunen. En juist daar waar er enkele grote verenigingen in de nabije omgeving zijn is het natuurlijk een fluitje van een cent om de taken onder elkaar te verdelen.

Ook in eigen club zijn we daar, zei het in alle eerlijkheid voorzichtig, mee gestart. Hier en daar een geprek en elkaar eens aanhoren. Maar het is wel het begin van waar we uiteindelijk naar toe moeten. Leuk?? Niet direct, immers we blijven toch niets liever naar ons eigen mooie clubgebouw gaan om daar wekelijks in te korven. Maar beste mensen dat heeft de langste tijd gehad en het kan ook niet zo doorgaan als we nu bezig zijn.

Wat mij betreft hebben we hier in de omgeving in 2020 een nieuwe club waarin een drie- of viertal reeds bestaande clubs zijn opgegaan.  "P.V. Vooruit" zullen we maar zeggen. De tijd zal het leren, hoop het te beleven en kan er ook wel naar uitkijken. Nieuwe uitdagingen, nieuwe mooie zaken, nieuwe problemen ook maar dat hoort er allemaal bij!

Op eigen hok lijkt het prima te gaan..........foei wie schreef dat ook altijd al weer? Maar zonder gekheid op eigen hok gaat het tot nog toe goed. Een hoog bevruchtingspercentage is in ieder geval al het eerste ding waar je vrolijk van wordt. En wat er straks allemaal gaat uitrollen? We gaan het zien, we gaan het beleven. Één ding is zeker, de afgelopen maanden heeft hier een waar bombardement aan genetisch topmateriaal plaatsgevonden. Als we daar nu eens voor 10% van mogen profiteren dan gaan de zaken al weer meer dan goed!

Een aantal weken geleden de omgeving vrij laten maken van aardstraling. We zijn daar wel vaker mee bezig geweest maar kregen het steeds niet volledig weg. Dat lijkt nu wel het geval te zijn, althans de metingen wijzen dat uit. Geen idee wat dat betekent voor onze duiven maar uw webmaster is er in ieder geval al wel een heel stuk vrolijker van geworden. Veel meer rust, vrijwel geen spierpijnen meer, geen rugklachten. Heb er echt vrijwel nooit in geloofd dat zoiets zou kunnen maar mag het nu zelf dan toch ondervinden. Dus wat er ook gebeurd het is voor mij prima geweest!

Inmiddels de ringen van 2019 aan een touwtje geregen. Ik zou zeggen 1 cent bij de ringenprijs op en lever ze in het vervolg af aan touw! Geen plastic zakjes meer, geen extra milieu belasting daardoor. Ach het zijn maar kleine dingen en het is ook maar een half uur tot een uur op jaarbasis om ze op volgorde te leggen. Maar toch!

Nog even en we hopen weer te genieten van de ................

Terug