Laatste nieuws

Spagaat...................en mooie dingen!

  • 27-1-2019

Wat is dat nu weer voor een kop bij dit stukje tekst zult u denken. Ach het zijn van die dingen die mij steeds vaker door het hoofd gaan als het gaat om de toekomst van onze mooie duivensport. Natuurlijk zal de duivensport wel blijven bestaan maar dan wel in een bijzonder afgeslankte vorm lijkt mij.

Zo hadden we gisteren een fijne en gezellige avond in Noordwolde met onze zuster verenigingen in de Stellingwerven (gemeente Oost- en Weststellingwerf) te weten P.V. de Vredesduif Noordwolde, De Luchtbode Wolvega en De Griffioen te Oosterwolde. Afgelopen jaar de zogenaamde "Stellingwerf cup" vervlogen tijdens de jonge duiven vluchten. Een klein kampioenschap en de nodige bijzonder fijne door sponsoren geschonken prijzen vielen er te verdelen.

Maar zoals gezegd goed geslaagd en niks mis mee! Tevens werden we verrast door de aanwezigheid van afdelingsbestuurder Theo Boelens die een kort verhaal deed over de huidge ontwikkelingen in (bestuurlijk en organisatorisch) duivenland. Een prima en duidelijk verhaal met voldoende ruimte om ook vragen te stellen. Uiteraard nog even de gelegenheid te baat genomen om een goed woordje te doen voor de leden van Jubbega en Bontebok om een list te verzinnen op het anders inzetten van het zogenaamde klein vervoer. Ik heb de indruk dat er wel mogelijkheden lijken te zijn namelijk.

En dan valt het mij op dat de groep die er zaterdagavond zat het wel aardig eens lijken te zijn. We zullen elkaar namelijk steeds meer en vaker nodig hebben om te kunnen inkorven en om te kunnen vervoeren naar de losplaatsen. Maar...........en daar komt mijn spagaat...........de groep die zaterdagavond aanwezig was zijn wel de betere en fanatiekere liefhebbers maar die vertegenwoordigen op hun beurt ook maar het topje van de groep leden in de diverse clubs. En hoe krijgen we die liefhebbers nu achter eventuele nieuwe plannen?? Ik worstel daar erg mee temeer omdat ik ook niet graag wil dat er straks handenvol liefhebbers afhaken. En dat is wat ik zie gebeuren namelijk. Moeten we niet hebben eigenlijk, komt tijd komt raad hoop ik.

Naast de fijne feestavond van zaterdag in Noordwolde zijn toch wel de mooie dingen dat ik vandaag de eitjes geschouwd heb met als uitkomst: Van de 33 koppels (kwekers, vliegers, voedsters) totaal 2 koppels onbevrucht en de rest allemaal bezet. Ben ik dik tevreden mee! Morgen zal het deel van Dolf zijn hok geschouwd worden maar weinig reden om aan te nemen dat de verschillen groot zullen zijn. Overigens op het vlieghok nog steeds één koppel zonder eitjes. De rest zat op dag 15 te broeden. Vanavond de eerste eitjes omgelegd dus.

Voor het overige hebben de afgelopen dagen zakelijk gezien toch wel in het teken van de Olympiade gestaan. Morgen de Olympiade duiven weer op hun thuisadres afleveren en dat is al met al toch een heel geregel geweest.

Terug