Laatste nieuws

Dagje Eijerkamp en van die witte ovaaltjes

  • 19-1-2019

Vanmorgen samen met Ydo Homma uit Steggerda richting Brummen getogen alwaar we op uitnodiging van Hans Eijerkamp een bijzonder gezellige duivendag hebben mogen meebeleven. Uiteraard weer herinneringen uit het verleden opdoen maar ook bijzonder fijne kweekduiven door de handen mogen nemen. Kortom een weer uitermate geslaagde dag mogen beleven waarvoor de familie Eijerkamp wederom bijzonder veel dank verschuldigd zijn. En uiteraard op de heen- en terugreis uitstekend gezelschap gehad van Ydo! Dank ook Ydo hiervoor!

Overigens ook nog even de gelegenheid te baat genomen om de zuster Diamant van Gebr. Van den Brande uit Berlaar in de hand te nemen. Een prachtige schimmel duivin waaruit ik afgelopen zomer nog een schimmel jong kocht in Berlaar. Zowel de moeder, nu dus in het bezit van Eijerkamp na de verkoop van Van de Brande, als het jong er uit dat hier op de kweekhokken zit staan mij bijzonder aan. Hopelijk mogen we er wat moois uit kweken.

Ja en dan hebben ook wij de duiven gekoppeld, het is zelfs al weer een dikke week geleden en zowaar liggen er hier en daar al eitjes in de schotel. Ze zullen wel geen extreme haast maken nu het allemaal wat kouder wordt de komende dagen. Komt niet eens zo gek uit want we zijn eigenlijk ook een week eerder dan we normaal gewend zijn. Het koppelen vorige week kwam vanwege een vrije week echter beter uit en daar is dan ook uit puur praktische reden maar voor gekozen.

De duiven staan er trouwens wel goed op, koppelen ging vrij goed op een enkele dwarsbengel na maar na een paar dagen begeleiden is dat ook allemaal goed gekomen.

Kreeg de afgelopen weken een paar vragen over het nationaal vliegprogramma. Verneem toch hier en daar weerstand. Enerzijds wel begrijpelijk maar anderzijds ook weer niet. Beste mensen we moeten leren kiezen en dat kunnen we blijkbaar maar wat moeilijk. We menen altijd maar iedere vlucht te moeten inkorven maar dat is natuurlijk niet per defenitie nodig! Kwestie van aan wennen denk ik. Ik denk dat de ruime keuze in vluchten voor alle disciplines alleen maar goed is en eerder twee stappen vooruit is dan één achteruit zoals sommigen beweren. Laten we het in ieder geval een kans geven!

Terug