Laatste nieuws

Nog nooit zo vroeg gekoppeld

  • 9-1-2018

Vandaag na een lange dag van poetsen en boenen de duiven bij elkaar gezet, of gekoppeld zoals we dat in onze duiventaal altijd zeggen.

Vanmorgen vroeg reeds begonnen met het volledig leeg halen van de hokken, het uitzuigen, het uitboenen, het afnemen van de wanden enz. enz. Een klus die ieder jaar weer op het rooster staat om te doen en die we tot nog toe ook nooit hebben overgeslagen.

Mooi en proper worden de hokken er wel van dat is zeker, of het nut heeft twijfel ik wel eens aan ook al is het natuurlijk wel zo dat een frisse leefomgeving nooit kwaad kan. Noch voor onze duiven en noch voor ons als baasjes.

Tegen de avond dan alle koppels samengezet. Lijkt op het eerste oog niet zo slecht allemaal. Vanavond toch wel de "spannendste" avond want als ze dwars willen dan zit er morgen een duivin die niet veel veren meer op haar kop heeft. Laten we hopen dat we er van bespaard blijven dit jaar.

We hebben trouwens nog nooit zo vroeg gekoppeld. Het is overigens om praktische redenen dat we een dikke week tot twee weken eerder koppelen. Deze week nog vakantie namelijk en die vrije dagen zijn goed te gebruiken om het zaakje allemaal een beetje in goede banen te leiden.

Morgen dus een dagje dat hoofdzakelijk zal bestaan uit het om beurten los laten van de koppels. We besteden daar meestal een twee tot maximaal drie dagen veel aandacht aan hetgeen uiteindelijk resulteert in veel rust in de hokken zonder dat er veel wordt misgevlogen.

We hebben dit jaar, evenals alle voorgaande jaren, wel weer bijgelicht. Gaan we volgend jaar vrijwel zeker niet doen overigens. We hoeven er per slot van rekening geen wedstrijd van te maken wie de koppels het snelst op eitjes heeft!

Komende zaterdag komt kampioensspeler Theo Pander uit Joure naar onze club om een kleine tafelkeuring te doen. Lijkt me leuk, even gezellig bijpraten, wat duiven keuren  en natuurlijk zal er ook gezorgd worden voor een kleine maaltijd.

Terug