Laatste nieuws

Noordelijke Kampioenendag, kleinzoon New Harry, schoonmaak!

  • 5-1-2019

In de kop bij dit stukje tekst kort weergegeven de gebeurtenissen van de afgelopen dagen ten aanzien van ons duivengebeuren.

Allereerst wil ik toch noemen ons bezoek vandaag aan de Noordelijke Kampioenendag in de Bonte Wever te Assen. Helaas de enige kampioenendag die het noorden nog rijk is. Prima locatie, prima aangekleed, prima sfeer opnieuw kortom gezelligheid en even een paar uren bij kunnen kletsen met diverse collega liefhebbers. Een goed initiatief nog steeds en dat moet toch ook vooral zo blijven wat mij betreft!

Nog een enerverend gesprek gehad met Haye Bouma uit Drachten over de dispensatie commissie van de NPO. Blijkt dat Haye daar onderdeel van uit maakt. Ben zelf heel expliciet de mening toegedaan dat we zo snel als mogelijk moeten kappen met die onzin om in hokjes te denken en met grenzen te werken. Ben toch meer de man van vrijheid blijheid en zeker in de tijd waarin onze mooie duivensport zich momenteel bevind. Haye denkt daar ten aanzien van de overgang naar een afdeling anders over en verwijst naar de NPO reglementen. Wat mij betreft reglementen zo snel als mogelijk aanpassen en als verenigingen en afdelingen geen bezwaar maken dan per direct de mogelijkheid bieden om leden van club en zelfs afdeling te laten veranderen. Het geeft veel meer vreugde dan de situatie waarin we nu verkeren is mijn stellige mening.

Overigens met Haye is het altijd goed debatteren en wat dat betreft ben ik maar wat wijs met zijn inzet voor onze hobby want er wordt niet snel een tevergeefs beroep op zijn inzet gedaan en dat staat te prijzen natuurlijk!

Afgelopen woensdag het duivinnenhok en het hok voor de taartjongen grondig gereinigd. Oftewel alle stof verwijderd van de zolder, alle wanden afgeboend, de vloeren geschropt enzovoort enzovoort. Spik en span zullen we maar zeggen! Een hele klus maar bijzonder dankbaar werk. Tevens buitenom nog met de hoge drukreiniger in de weer geweest zodat ook de spoetnikken weer schoon zijn. Wat dat betreft kunnen de weduwduivinnen weer in hun hokken en hetzelfde geldt voor de taartjongen. Het zal nog wel even duren denk ik, mooie gelegenheid om het hok ook nog te ontsmetten met Virkon-S en daarna een paar maand leeg te laten staan.

Op 2 januari nog een jonge doffer aangeschaft van Hans Hak. Volg hem al enkele jaren en dan kan ik alleen maar concluderen dat hij ongelooflijk hard speelt met zijn duiven en jaarlijks meerdere keren TT weet te behalen. Natuurlijk woont hij niet verkeerd in Maurik ten opzichte van de afdeling maar je moet het toch maar telkens weer flikken natuurlijk.

Nu wist ik dat hij een zoon uit New Harry x Yolante (2x 1e NPO) onder de pannen heeft en daaruit werden er tevens twee jongen te koop aan geboden. Vorige week zaterdag in Tiel naar de kijkmiddag geweest en mijn keus stond snel vast. Hoe fijn is het dan dat het uiteindelijk lukt om deze mooie jonge doffer weten te bemachtigen. Blij mee! De koppels zijn inmiddels rond dus komende week kan er gekoppeld worden.

 

Terug