Laatste nieuws

De voorlaatste dag al weer!

  • 30-12-2018

Nog één dag te gaan in dit kalenderjaar en dan gaan we hopelijk weer naadloos over in een nieuw jaar met een nieuwe nummering. 2019 staat voor de deur. Weet u het nog? 1999 kende ook zo'n overgang naar 2000! Tjonge wat een drukte en poespas kwam er toen bij kijken om alles goed te laten verlopen en te zorgen dat systemen niet stil vielen. Het viel volgens mij achteraf ontzettend mee.

Terugkijken en vooruitkijken zijn de dingen die je rond deze dagen nogal eens wil doen. Beiden zijn goed om te doen ook al moet je nooit te lang bij het terugkijken stil blijven staan want wat geweest is is geweest per slot van rekening en daar hebben we geen enkele invloed meer op.

Maar kijken we vooruit en kijken we dan in de toekomst richting onze duivensport dan vind ik het allemaal maar zo zo momenteel. Veel gekrakeel, veel gedonder, veel slecht of helemaal niet geregeld, veel...........We hebben een energiek NPO bestuur maar ook die hebben het nu al mega moeilijk en laten we één ding hopen en dat is dat ze de rit een keer mogen uitzitten. Het zal erg lastig worden denk ik en dat heeft dan niets te maken met de capaciteit van onze bestuurders maar vooral met de halstarrigheid van de leden zo is mijn inschatting. En misschien ook wel met de medogenloosheid van een (beperkte) groep leden. Het lijkt wel of sommigen over lijken wensen te gaan als het gaat om het bereiken van hun doel.

Overigens op onze steun in het veranderproces en de weg richting GPS 2021 kunnen ze voor de volle 100% rekenen!

Wel denk ik steeds vaker het zal mijn tijd wel duren en na mij bekijken ze het maar, toch een wel heel bijzonder slechte gedachte welke ook nooit bij mij heeft gepast maar ben ten aanzien van de duivensport toch wel een tikkeltje somber geworden. Vind het moeilijk en vervelend ook! Gelukkig heb ik het ook nog wel eens bij het verkeerde eind, laten we hopen dat het nu ook zo is! Oftewel "kop d'r veur"!

Gelukkig over een paar maanden vliegen we weer en daar worden we meestal weer erg vrolijk van, het kan wat mij betreft niet snel genoeg gaan eigenlijk.

Uiteraard dient er eerst nog gekweekt te worden. Een paar koppels zitten reeds bij elkaar, de rest zal over een week gaan volgen. Een beetje eerder maar dat is meer uit praktisch oogpunt dan dat het een bewuste keuze is.

Vandaag weer baddag en als je dan kijkt hoe snel ze in die bak water duiken en wat voor waterbende als ze maken  dan schud ik mijn hoofd wel eens en denk ik wat zijn jullie toch bijzondere wezens. Maar o wat worden ze er toch telkens ook weer mooi van, zo glad als een aal als ze weer mooi opgedroogd zijn. Prachtig om te zien.

Op papier heeft Dolf alles gekoppeld en in beeld en staat uw webmaster al weer op forse achterstand. Henk moet dus nog alles uitpluizen, zelfs in het hoofd nog geen koppeltje samengesteld. Is wel eens anders geweest. Zal mede komen doordat de bezetting op het kweekhok totaal anders is dit jaar. Afscheid genomen van een 20-tal kweekduiven.

Enkele konden vertrekken wegens geen resultaat en de meesten zijn vertrokken omdat ze te oud werden. Een vijftal bejaarden zijn weggegeven (10, 11 en 12 jarigen), duiven waar meerdere eerste prijswinnaars en ook meerdere afdelingsoverwinnaars uit gekweekt zijn. Daarnaast zijn er een vijftien tal verkocht op GPS, hieronder ook duiven die reeds eerste prijswinnaars hebben voortgebracht. Toch gekozen voor verjonging, mede ook om toch nog wat "restwaarde" van de oude kweekduiven terug te kunnen vangen. We zijn daar aardig in geslaagd en dat voelt in ieder geval goed. Inmiddels ook weer enkele andere duiven aangeschaft, hoopvolle investeringen naar de toekomst toe zullen we maar zeggen. Als we met 10 procent van deze duiven gaan slagen zijn we weer dik en dik tevreden!

Goede jaarwisseling en op naar een mooi en vooral gezond en sportief 2019!!

Terug