Laatste nieuws

Twee kinderen Storm en twee kleinkinderen Storm rijker

  • 23-12-2018

Enkele weken geleden enkele bijzonder fijne duiven aangeschaft bij Willem Buurstra uit Lemmer. De andere kant van onze provincie zullen we maar zeggen.

Willem Buurstra, de man die uitblinkt op de NPO vluchten en dan vooral met het zogenaamde "echte" duivenweer. Afgelopen zomer reeds de eerste contacten gelegd hetgeen geresulteerd heeft in de aanschaf van twee kinderen uit het kweekfonomeen van Buurstra "Storm" alsmede twee kleinkinderen er van.

Prachtig materiaal in de hand, uiteraard hadden we ze reeds gezien en beoordeeld voordat er tot een koop werd overgegaan.

Al met al natuurlijk wel een beetje slordig van ons dat we het hok Buurstra nooit eerder op de radar hebben gehad en nog veel slordiger dat we het kweekfenomeen "Storm" niet eerder op de radar hebben gehad. Bij Theo Pander op de site wel met regelmaat de naam Storm gelezen maar natuurlijk nog geen belletje gaan rinkelen.

"STORM" wint 7x 1e PRIJS!! Waarvan 2 KEER TELETEKST!!, NAZATEN WINNEN 7 KEER 1e PROVINCIAALTEGEN GEMIDDELD 12.000 DUIVEN EN TEVENS TALLOZE NPO TELETEKST NOTERINGEN ALSMEDE EEN OLYMPIADE DUIF POZNAN 2019!

We hebben een jong ut Storm x Mega Indy en een jong uit Storm x Evita opgehaald.

Daarnaast nog twee kleinkinderen van "Storm".

Hoe triest het bericht dat we enkele dagen nadat we onze vier nieuwe aanwinsten hadden opgehaald "Storm" is opgevreten door de steenmarter. Een bijzonder triest einde van een nog zeer fitale doffer welke als een rode draad door de kolonie van Willem Buurstra loopt. Hopelijk komen Willem en Ellen de klap weer te boven zodat ze met volle moed verder kunnen bouwen aan hun toch al bijzonder fijne stam duiven.

 

Terug