Laatste nieuws

Paramixo enting weer achter de rug, duiven gescheiden

  • 16-12-2018

Daar waar er al weer enkele liefhebbers zijn die de duiven hebben zitten broeden zijn ze bij ons afgelopen week gescheiden!

Nog een paar weken rust en dan langzaam richting koppeling, een exacte datum is er nog niet geprikt maar het komt meestal uit op rond half januari. Kan best een weekje eerder worden maar kan ook best een weekje later worden. Het is maar net hoe het ons uitkomt en we laten het ook wel een klein beetje van het weer afhangen ook al speelt dat niet zo'n grote factor in deze.

Ik vind het soms best wel bijzonder hoor dat vroege koppelen. Het zijn vaak degene die je in het vliegseizoen hoort dat de natour er maar van af moet en dat ze reuze blij zijn dat de vluchten gebeurd zijn. De VLUCHTEN GEBEURT ZIJN..........waar hadden we die beestjes ook al weer voor?? Het is natuurlijk ook geen wonder want eind november moet er al weer gekoppeld worden denk ik dan weer. Oftewel met frisse "tegenzin" de laatste vluchten afwerken om met frisse "moed" aan winterkweek te doen. Ach het kan verkeren zei Bredero ooit in een lang verleden al eens. Gelukkig mogen we stellen dat ieder vrij in zijn doen en laten is!

Hier op dat terrein dus nog rust aan het front. Wel zijn de alle duiven de afgelopen week voorzien van hun paramixo enting en tevens is er nog afscheid genomen van en mand vol duiven. Selectie is wel rond dus inmiddels.

Vanmorgen overigens al weer ijs op de drinkpot, ook dat gaat zo maar van het één in het ander. Maar ondanks de kou maken ze maar wat graag gebruik van een ijskoud zwembad! Rare wezens toch eigenlijk die duiven. En gezwommen hebben ze! Wat een waterballet of hadden ze in geen maanden een bak met water gezien, maar dat is natuurlijk onjuist want het is hier iedere zondag baddag.

Terug