Laatste nieuws

Mooi Fuid festival en twee Maldini s van Gebr.Homma rijker

  • 8-12-2018

Gisteren rond de klok van 15.00 uur richting het MFC te Ureterp gereden alwaar het tweede Fuid festival werd georganiseerd door de afdeling Friesland '96.

Een nieuwe opzet, vorig jaar voor het eerst in het leven geroepen, om de kampioenen van onze afdeling op een waardige wijze in het zonnetje te zetten.

Een handvol enthousiaste jongelingen hebben dit samen met het afdelingsbestuur opgepakt en we kunnen concluderen dat ze geen half werk hebben geleverd.

Locatie goed, sfeer goed, eten goed, huldiging goed, speaker Jannes Mulder goed, workshops goed kortom gewoon alles goed geregeld. En dit alles om de kampioenen van 2018 nog één keer in het zonnetje te zetten. Hulde voor de organisatie en zeer zeker ook voor ons afdelingsbestuur die ruimte heeft geboden om één en ander te laten organiseren. Chapeau!

Vlak voordat we richting Ureterp gingen liep de veiling van een 14-tal zomerjongen van de Gebr. Homma uit Steggerda af. Een paar weken geleden tijdens de kijkdag hadden we reeds onze keus laten vallen op een tweetal duivinnen. Hoe mooi is het dan dat je deze twee mag toevoegen aan je kweekhok.

Het betreft een jonge duivin uit hun topkweker Maldini en een jonge duivin sterk ingeteeld naar diezelfde Maldini. We zijn er bijzonder content mee en hopen dat ze beiden een paar procent van hun geweldige genen willen doorgeven aan het nageslacht.

Voor mij overigens waren de Homma's het afgelopen seizoen één van de sterkste hokken van Friesland. Jammer dat ze uitsluitend met duivinnen spelen want als de doffers ook nog eens een klasse hadden mogen tonen dan was het feestje volgens mij alleen maar groter geweest. Neemt niet weg dat de gebroeders weloverwogen keuzes hebben gemaakt door alleen maar met duivinnen te spelen en daarmee tonen Ydo en Elco uiteraard hun klasse als duivenmelkers ook weer!

Komende zaterdag zullen we de duiven gaan scheiden en tevens worden ze alsdan geënt tegen paramixo. Wanneer we gaan koppelen weten we nog niet helemaal. Voorkeur gaat toch wel uit naar half januari maar mogelijk dat het een paar weken eerder gaat worden. We kunnen er nog een weekje op broeden zullen we maar zeggen.

Terug