Laatste nieuws

December goed begonnen, fijne NPO dagen, fijne verkoop en twee kleinkinderen Super Rossi

  • 1-12-2018

Het was me het dagje wel vandaag! December goed begonnen zullen we maar zeggen. Vanmorgen vroeg reeds met Dolf op pad om richting Nieuwegein te gaan alwaar de NPO dagen werden georganiseerd. Een andere locatie is altijd even wennen maar het voelde wat mij betreft goed.

Het aantal liefhebbers neemt af, dus ook de omvang van de beurs neem af zullen we maar zeggen. Maar absoluut niet minder gezellig! Zeker niet zelfs. Veel bekenden gesproken en dat is toch altijd wel fijn tijdens zulke evenementen want veel nieuwe zaken van de standhouders zijn er bijna niet meer te verwachten ook al is het telkens weer super dat ze akte de presence geven. Hulde daarvoor!

Begin van de middag liep er nog een veiling van een aantal kweekduiven van ons af en die brachten gemiddeld 1.285 euro op dus dat was ook een mooie opsteker. Dik tevreden mee!

Tussen de bedrijven door nog de Olympiade duiven bewonderd in de keurig ingerichte stand. Topduiven van topmelkers en uitzonderlijke prestatielijsten. Met voor ons natuurlijk een bijzonder fijn tintje door de aanwezigheid van Marjolein van onze clubgenoot Meindert de Jong. Nogmaals een superprestatie!

Tevens een twintigtal ringen besteld voor de Ladie's League. Een nieuw initiatief om de dames binnen onze sport met elkaar de strijd te laten aangaan in onze mooie duivensport. Dit kan zowel met dames die reeds lid zijn van de NPO maar ook met dames die (nog) geen lid zijn van de NPO. Als ik het goed begrepen heb krijgen de ringen een mooie rose kleur dus wat wil je nog meer. Als Trijntje komende zomer weer met ons op wacht staat om de duiven thuis te zien komen zal ze de verrekijker er bij hebben denk ik om vast te kunnen stellen of er een rose ring om de poot van de duif zit! Nieuw initiatief binnen onze sport, kan nooit kwaad! En kijk collega Esther eens glunderen!

Rond de klok van twee uur weer richting Donkerbroek gereden omdat er nog een duif aangeschaft moest worden op een veilingsite.

Uiteindelijk is ook dat gelukt zodat we inmiddels twee zusjes van de Precious (8e beste jonge duif 2018) van Tj. & J. Elzinga op de hokken hebben gehaald. Tevens zijn het beiden kleinkinderen van de Superrossi van Peter Theunis. Mooi spul en erg blij mee, later hier meer over.

Terug