Laatste nieuws

Mooie feestavond rayon Frisia en Olympische trots in de club!

  • 24-11-2018

Gisteravond het jaarlijkse ritje gemaakt richting Urk voor de jaarlijkse feestavond van rayon Frisia. Plaats van handelen dus op Urk zoals we dat horen te zeggen.

Het is Tot Weerziens Urk die deze avond sinds jaar en dag maakt tot een mooie avond met uiteraard altijd de heerlijke vis welke in overvloed aanwezig was en gretig aftrek vond onder de aanwezige feestgangers.

Natuurlijk ook de inmiddels niet meer weg te denken drie rondjes bingo. Jammer dit keer dat de geluidsinstallatie erbarmelijk slecht was dat er eigenlijk geen touw aan vast te knopen viel of het nu nummer 53 of nummer 52 was maar ach wat maakt het uit, de lol was er niet minder om.

Tussen de bedrijven door wist Jan Timmermans nog één van de topmelkers van de afdeling te strikken voor een soort van tafelkeuring binnen onze club. Altijd leuk en helemaal nu we niemand minder dan de virtuoos op de vluchten van de afgelopen paar jaar Theo Pander uit Joure hebben weten te strikken. De contracten moeten nog getekend worden maar dat lijkt een formaliteit en de beide zaakwaarnemers zullen daar zeker uit gaan komen.

Hoogtepunt van de avond, de huldiging van de kampioenen. En voor onze club De Griffioen een topavond met vele kampioenschappen voor J. & S. Timmermans en gelukkig ook nog enkele voor ons zelf maar natuurlijk ook met de keizer generaal in ons midden.

Het is Meindert de Jong die met deze eer mag strijken en dat was natuurlijk meer dan terecht. Tijdens de feestavond werd zelfs gesproken over Team De Jong uit Oosterwolde en dat is ook al weer een mooi eerbetoon aan de beide assistenten Daniël en Jelle de Jong. Top mannen, ook wij hebben genoten van de uitzonderlijke prestaties van jullie duiven dit jaar.

Maar........daarmee is de koek nog niet op voor Team De Jong. Afgelopen week werd bekend dat hun jaarling topduivin "Marjolein" in de categorie jaarlingen naar de Olympiade in Polen mag. Wat een eer! Wat een prestatie!

"Marjolein" zal in de toekomst ongetwijfeld als "Olympic Marjolein" door het leven gaan en wie kunnen dat er nu allemaal zeggen? Het is iedereen gegund maar weinigen gegeven zullen we maar zeggen.

Kortom prachtige successen en daarmee ook prachtige successen voor onze eigen P.V. de Griffioen!

Namens de combinatie nogmaals een diepe buiging en chapeau! Geniet er van!

 

Op eigen hok druk met het afleveren van duiven van de jonge duiven verkoop. Nog een aantal kweekduiven welke van eigenaar zullen veranderen en uiteraard hier en daar om ons heen kijken naar mogelijke versterkingen voor de kweekstallen.

Vanmiddag nog een bezoekje gebracht aan de Gebroeders Homma in Steggerda. Ze hadden een mooie kijkmiddag georganiseerd waarbij de door hun te koop aangeboden jonge duiven bekeken konden worden maar ook enkele van hun topduiven mochten bewondert worden. Goed voor elkaar daar! De koffie was uitstekend en de ontvangst zeer hartelijk. Dank mannen!

Terug